Državno prvenstvo v spustu: Zmaga na mokri trboveljski progi Žabjeku

Državno prvenstvo v spustu: Zmaga na mokri trboveljski progi Žabjeku
25.06.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Urban Cerjak

Na blatnih strminah nad Trbovljami so okronali novega državnega prvaka.

Letošnja tekma DH Javor nad Trbovljami je štela tako za Unior DH Cup, kot tudi za državno prvenstvo. Obnovljena proga se je v času dirke spremenila v blatno drsalnico, kar je povzročilo precej padcev in še otežilo delo tekmovalcev.

Žabjek nepremagljiv

Na mokri in blatni progi je Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing) pokazal svoje izkušnje iz svetovnega pokala, ter osvojil četrti naslov državnega prvaka. Na drugo mesti se je uvrstil Luka Berginc (KK Črn Trn) s 7,14 sekunde zaostanka, medtem ko je na tretjem mestu končal Miha Ivančič (ŠTKT Avče).

V mladinski kategoriji je naslov državnega mladinskega prvaka osvojil Žan Gomilšček (Sinter Brakes) pred Gašperjem Jurečičem (KD Rajd) ter Črtom Belingarjem (ŠKDT Avče). Eden od favoritov Mark Niemiz je po odlični uvrstitvi v kvalifikacijah v finalu padel, ter končal med zadnjimi.

V Ženski kategoriji so vse tekmovalke odstopile še pred finalom, tako da naslova državne prvakinje letos niso podelili. V tej kategoriji je tekmovala tudi Monika Hrastnik, vendar je odstopila zaradi poškodbe gležnja.

Celotni rezultati so dostopni na spletni strani Unior DH Cup.

V videu si lahko pogledate nekaj tekmovalcev na zadnjem skokom v finalni vožnji.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ