Državno prvenstvo v vožnji proti vetru (VIDEO)

Državno prvenstvo v vožnji proti vetru (VIDEO)
18.12.2015 AVTOR: D. Z.
Na Nizozemskem je kolesarstvo vsekakor zelo popularno. Dokaz dobimo tudi ob prireditvah, kot je DP v vožnji proti vetru.

Na Nizozemskem so v začetku decembra priredili, zdaj lahko rečemo, že tradicionalno dirko za državno prvenstvo v vožnji na čas. Vendar pa ne gre za običajno državno prvenstvo v kronometru, kot smo jih vajeni. Nizozemci so organizirali dirko, ki je potekala s single speed kolesi, ki jih je zagotovil organizator, kolesarji pa so vozili proti vetru.

Prvenstvo so organizirali tretjič zapored. Udeleženci so morali premagati 8,5 km dolgo preizkušnjo. Sicer pa dirka zaradi čakanja na »idealne « razmere nima vnaprej postavljenega termina. Datum dogodka so objavili tri dni pred pričakovano nevihto. Na startu je lahko največ 200 kolesarjev. Obenem organizirajo tudi ekipno vožnjo, na kateri lahko nastopi 25 ekip s po štirimi kolesarji.

Zmagovalec je jasen. Kolesarji startajo v polminutnem intervalu, najboljši je tisti, ki progo premaga v najkrajšem času. Leta 2013 je zmagal Bart Brentjens, ki je za traso potreboval 17 minut in 51 sekund. V ženski konkurenci se je zmage veselila Irene Tesink. Lani je bil najbojši Wouter Mesker. Čas pa 18:06. V ženski konkurenci je s časom 22:34 zmagala Nathalie Simoens.

Lani so prvič izvedli tudi ekipno tekmo. Zmagala je ekipa Wind in de Rug. Sestavljali so jo že prej omenjeni Wouter Mesker, uspešen veslač Kaj Hendriks, Melvin Hekman in Erik van Lakerveld. In, kdo je letošnji zmagovalec? Prebivalec Amsterdama Pico de Jager. Posnetke iz letošnjega leta, pa tudi iz lanskega leta si lahko ogledate v nadaljevanju.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ