Državno prvenstvo: "Rock and roll"

Državno prvenstvo: "Rock and roll"
21.06.2020 AVTOR: DZ

Državno prvenstvo je vedno nepredvidljivo. Letos so zaradi ciljnega vzpona nekateri kolesarji že predčasno izločeni, a tudi favoriti še zdaleč ne zmagajo vedno.

Letošnje državno prvenstvo je glede na traso vsekakor drugačno. Slišali smo mnoge kritike na to, da zaradi zahtevnega ciljnega vzpona mnogi kolesarji ostanejo brez možnosti za vidnejši rezultat že pred startom, a vendarle bo tudi uvodni del ponudil dovolj priložnosti vsaj za poskuse pobegov. Poleg tega bodo nekatere ekipe imele številčno prednost, predvsem Bahrain McLaren s petimi kolesarji.

Domen Novak bo branil lansko zmago. "Izbrali smo kraje, kjer ne bi bilo toliko gneče, tudi z vidika gledalcev. Naš namen je bil, da zberemo vse najboljše slovenske kolesarje in to je bil edini možen termin, preden grejo po svetu," je dejal generalni sekretar Aleš Kalan. Potrdil je, da bo na krogih - profesionalni kolesarji jih bodo morali odpeljati sedem - popolna zapora prometa.

"Krogu pravijo gorenjska Flandrija in ob kakšnem vetru se lahko že v tem delu v krogih nadejamo različnih razpletov," je še dodal Kalan. Člani bodo startali ob 14. uri. Na cilju na Ambrožu pod Krvavcem pa jih lahko pričakujemo nekje med 17.30 in 17.45. "Zanimanje za prvenstvo je izjemno. Sprašujejo nas, kje bi se lahko dirko tudi gledalo," je še dejal Kalan in dodal, da bo potekal spletni prenos 147 kilometrov dolge dirke:

"MIslim, da bomo s tem zadostili željam. Verjamem, da bo dogodek odmeval po vsem svetu." Selektor Andrej Hauptman bo tokrat kot športni direktor UAE spremljal predvsem Jana Polanca in Tadeja Pogačarja, tako da bo selektorsko vlogo prevzel sicer njegov pomočnik. "Marko Polanc bo sedel v reprezentančnem avtu in bo skrbel za tiste ki nimajo svojih spremljevalcev. Enako bo poskrbljeno za vse kolesarje, tako da bo to ena lepa dirka, ki jo komaj čakamo že nekaj časa," je potrdil Hauptman.

Prepričan pa je, da vsekakor ne bo šlo zgolj za obračun med Pogačarjem in Rogličem: "Bo zanimivo, ni pa jasno že vnaprej, kdo bo favorit. Kar nekaj ekip bo številčno v prednosti, tako da verjamem, da bo od samega starta zanimvo. Preden se bomo povzpeli na zaključni vzpon na Ambrož bo že veliko narejena in bo kar rock and roll." Dirka bo dolga 146 kilometrov, končala pa se bo na 1085 metrih nadmorske višine, kar je najvišja točka v zgodovini državnih prvenstev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ