Dubaj: Pibernik bežal, Astanin kolesar udaril Kittla

Dubaj: Pibernik bežal, Astanin kolesar udaril Kittla
02.02.2017 AVTOR: D. Z.
John Degenkolb je dobil 3. etapo na dirki po Dubaju. Andrej Grivko udaril vodilnega Marcela Kittla. Luka Pibernik v pobegu dneva.

Na dirki ekstra kategorije po Dubaju je za kolesarji že tretja etapa. Dolga je bila 200 kilometrov. Etapo je zaznamovala tudi ubežna skupina štirih kolesarjev.

Med njimi je bil Luka Pibernik. Piberniku so se pridružili še Mark Christian, Lois Vliegen in Alex Dowsett. Ubežniki so si hitro privozili šest minut prednosti, a ob vožnji v vetru s strani je glavnina razliko hitro zmanjšala. Po 130 kilometrih dirkanja je prišlo do pravega 'peščenega ' viharja. To so v glavnini nekateri želeli izkoristiti. Ustvarili so se ešaloni in v ozadju je ostal tudi vodilni v skupnem seštevku Marcel Kittel.

Najbolj aktivni so bili kolesarji Dimension Date, ki so poskušali narediti selekcijo pred sprintom. Mark Cavendish se je namreč vseskozi vozil v ospredju. A do večjih razlik med skupinami ni prišlo, tako da so se skupinice kmalu polovile. 35 km pred ciljem je glavnina za ubežniki s Pibernikom zaostajala za dobri dve minuti. Dobrih 20 km pred ciljem pa se je ta razlika spet pričela zmanjševati. Sprinterske ekipe so tako že pripravljale teren za nov sprint na dirki.

V zaključku so v lovu največ dela opravili kolesarji moštev Sky in Quick Step floors. Glavnina pa je ubežnike dokončno ujela 3,3 km pred ciljem. V zaključku je bilo kar kaotično, saj nobena ekipa ni uspela sestaviti pravega vlaka. V ozadju je spet ostal Cavendish. Potek sprinta pa je znal najbolje izkoristiti John Degenkolb. Nemec se je tako veselil prestižne zmage, prve v dresu moštva Trek Segafredo. Janse Van Rensburg je bil drugi, Sonny Colbrelli pa tretji.

Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič na 15. mestu. V skupnem seštevku je Kittel ohranil osem sekund prednosti pred Dylanom Groenewegenom. Degenkolb se je povzpel na tretje mesto. Za nekdanjim klubskim kolegom pa zaostaja za deset sekund. Na dirki je prišlo tudi do neljubega dogodka. Vodilni Marcel Kittel se je očitno zapletel v prepir z Andrejem Grivkom. Do tega naj bi prišlo ravno ob prej omenjeni nevihti in vožnji na veter.

Po obrazu okrvavljeni Kittel je takoj po dirki dejal, da ga je udaril Astanin kolesar. Komisarji so Grivka že izključili z dirke. Potem pa je Nemec svoje dodal tudi na twitterju. "Za kaj takega ne bom sprejel opravičila. To nima nič skupnega s kolesarstvom. Kar je Grivko naredil je sramota za naš prelep šport. " To je bil napis, pod njim pa objavljena fotografija okrvavljenega Marcela Kittla.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ