Dumoulin: SP brez gledalcev in pravega vzdušja

Dumoulin: SP brez gledalcev in pravega vzdušja
13.10.2016 AVTOR: D. Z.
Kar je lepo vidno že v prenosih svetovnega prvenstva, je zdaj izpostavil še Tom Dumoulin. Na SP v Katarju je zelo malo gledalcev!

"Žalostno SP"
“Pravkar sem videl znak z napisom ‘Vhod za gledalce ’, kar se mi v resnici zdi kar smešno. Tu praktično ni navijačev. To je čudno. To je žalostno svetovno prvenstvo. ” S temi besedami je dogajanje v teh dneh opisal Tom Dumoulin.

Pogovor s telelvizijo NOS je bil posnet še pred posamično vožnjo na čas v Katarju, ki jo je Dumoulin odpeljal pod pričakovanji. A tudi ob prvem vrhuncu letošnjega svetovnega prvenstva prav posebej velikega števila gledalcev ni bilo. Katarju je UCI to prvenstvo dodelil leta 2012. Organizator mora UCI-ju vedno plačati tudi kotizacijo. Gre za zaupno številko, vendar pa naj bi kotizacije znašale nekje med petimi in desetimi milijoni evrov.

"Pomanjkanje vzdušja "
“Ali menim, da je to svetovno prvenstvo parodija? Če rečem da, potem bodo naslovi v jutrišnjih časopisih: Dumoulin se posmehuje svetovnemu prvenstvu. Zato tega ne bom rekel, ” je še dejal srebrni s kronometra na olimpijskih igrah, ki ima za sabo dolgo sezono, pa vendarle je prišel še na SP:

“Prvenstvo je vedno eno eden izmed večjih dogodkov v letu, tokrat pa to vsekakor ni. Predvsem zaradi pomanjkanja vzdušja. ” Tisti, ki je pri kandidaturi precej pomagal, je bil Eddy Merckx. Ta je poudaril: “Katar si je prvenstvo zaslužil. Več navijačev bo še prišlo, vendar pa ne morete pričakovati, da jih bo toliko kot v Evropi. A število se bo povečalo. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ