Dumoulin: Težko sem se spopadal s pritiskom v Sunwebu

Dumoulin: Težko sem se spopadal s pritiskom v Sunwebu
01.06.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Tom Dumoulin je lani izsilil prestop iz Sunweba k Jumbo Vismi, za katero pa še ni nastopil zaradi poškodb in bolezni. Pravi, da mu je vloga enega od kapetanov pisana na kožo.

Tom Dumoulin je rdeče-belo Sunweba zamenjal za rumeno-črno Jumbo Visme. 

Dumoulina od zmage na Giru leta 2017 spremlja veliko smole, leto 2019 bo poizkušal čim prej pozabiti, saj so mu vsi načrti padli v vodo, zaradi poškodbe je predčasno zaključil Giro in ostal še brez kasnejšega nastopa na Touru. Nato je razburil javnost, ko je izsilil prestop iz Sunweba k Jumbo Vismi, kjer ga čaka vloga enega od treh kapetanov na letošnjem Touru.

»V Sunwebu sem bil nesporni kapetan na večini dirk, celotna ekipa je bila podrejena meni. Zelo težko sem se spopadal s takšnim pritiskom, zato sem si želel nečesa drugačnega in v Jumbo Vismi sem to dobil. Vloga enega od kapetanov mi je zelo všeč, dobil bom priložnost, da dokažem svojo vrednost in verjamem, da če bom najboljši v naši ekipi, bodo vsi delali za mene. Če ne, pa mi ne bo težko podrediti svojih ambicij ekipi, tako smo se dogovorili in to spoštujem,« je ozadje odločitve pojasnil Dumoulin.

Za zaključek se je Dumoulin še enkrat ozrl proti koncu avgusta in Touru: »Letos moramo biti pripravljeni na vse, tudi na to, da bodo Tour odpovedali, a zaenkrat kaže, da bomo čez dva meseca že dirkali. Naš cilj je zmaga na dirki po Franciji in temu bomo podredili vse.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ