Dumoulinu spet bolj všeč Giro

Dumoulinu spet bolj všeč Giro
17.12.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Zagotovo si organizatorji dirke po Italiji manejo roke. Tom Dumoulin naj bi se že odločil, da bo spet vse stavil na Giro.

Letos je Tom Dumoulin najprej branil lansko zmago na dirki po Italiji. Tokrat je zasedel drugo mesto za izjemnim Chrisom Froomom. Potem pa sta oba odšla tudi na dirko po Franciji. Tam sta kljub utrujenosti po Giru oba pokazala odlično pripravljenost, a naletela na nepremagljivega Gerainta Thomasa. Dumoulin je Tour vseeno končal na odličnem drugem mestu, Froome pa je v zadnjem kronometru v boju za tretje mesto premagal Primoža Rogliča.

"Resnično imam rad Italijo, rad imam traso in rad imam dirko. Obstaja velika verjetnost, da bom potem nastopil še na Touru."Dumoulin je dolgo namigoval, da bo v letu 2019 končno vse stavil zgolj in samo na Tour, a si je po razkritju tras Gira in Toura očitno premislil. Na Touru bo namreč samo ena vožnja na čas, tako da mu je Giro vsekakor bolj pisan na kožo. “Po večtedenskih pogovorih smo se končno odločili, da bo glavni cilj Giro. O Touru smo dolgo razmišljali, vendar pa je trasa naslednjega Gira zelo zanimiva. Resnično imam rad Italijo, rad imam traso in rad imam dirko. Obstaja velika verjetnost, da bom potem nastopil še na Touru, kjer bom, tako kot letos, poskušal dirkati na visoka mesta v skupnem seštevku. Vendar pa nisem še povsem prepričan,” je dejal Tom Dumolin.
Član moštva Sunweb bo v prihodnji sezoni nastopalo s povsem drugačnimi dresi, kot smo jih bili vajeni do zdaj. Naslednji Giro je Dumoulinu precej bolj pisan na kožo kot Tour. Že začel se bo z 8,2 km dolgim zahtevnim prologom v Bologni. V deveti etapi bodo morali kolesarji premagati 34,7 km dolgo vožnjo na čas v San Marinu. Dirka pa se bo končala z ravninskim, 15,7 km dolgim posamičnim kronometrom. Na Touru bo zgolj ena posamična vožnja na čas. Ta bo v mestu Pau, dolga pa bo vsega 27 km. V drugi etapi bo tudi 28 km dolga ekipna vožnja na čas.
"Če bomo verjeli, da bi lahko bili dobri tudi na Touru, potem bomo tja odšli. Če pa nam bo Giro pobral preveč moči, potem na Tour ne bomo odšli."“Preučili smo obe trasi in naredili nekaj izračunov. V teoriji, pa čeprav moraš v kolesarstvu vedno pričakovati nepričakovano, imamo na Giru več možnosti za zmago,” je za cyclingnews.com dejal glavni mož Sunweba Iwan Spekenbrink. Potrdil je tudi, da je glavni cilj Giro, nastop na Touru pa je še vprašljiv: “Giro bomo odpeljali na polno, potem pa bomo ocenili stanje, kje smo. Če bomo verjeli, da bi lahko bili dobri tudi na Touru, potem bomo tja odšli. Če pa nam bo Giro pobral preveč moči, potem na Tour ne bomo odšli.” Sicer pa so lahko organizatoji Gira navdušeni. Nastope so med drugimi napovedali tudi Vincenzo Nibali, Miguel Angel Lopez, Mikel Landa, Tom Dumoulin, Gianni Moscon ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ