Dušan Rajović do zmage na Hrvaškem

Dušan Rajović do zmage na Hrvaškem
04.10.2019 AVTOR: DZ, foto: Mario Stiehl/Adria Mobil

Četrta etapa na dirki po Hrvaški je bila pravo nasprotje tretji. V precej lepšem vremenu je do zmage prišel Dušan Rajović. Najboljši Slovenec Andi Bajc.

Na dirki prve kategorije Cro Race je za kolesarji četrta etapa. Začela se je v Starigradu, cilj pa je gostil Gorski Kotar. Etapa je bila dolga 155 kilometrov. Kolesarji so morali premagati dva kategorizirana vzpona. Oba tretje kategorije. Drugi je bil tik pred ciljem. Na vrh Dramalja – vzpon je dolg en kilometer – so kolesarji prišli šest kilometrov pred ciljem. Sledil je spust in razgiban del do cilja. Sicer smo po pričakovanjih videli dolg pobeg.

A ubežniki večjih možnosti za uspeh, čeprav so si privozili več kot tri minute prednosti niso imeli. Največ akcije smo videli na prej opisani vzpon. Tam je napadel Jan Tratnik, ki je z napadom dolgo nadaljeval. A po koncu vzpona se mu je pridružil tudi Vilella. Iz ozadja sta se jim pridružili še dve skupini, tako da je pred cilje nastala skupina skoraj 50 kolesarjev.

Ta skupina se je tudi udarila za zmago. Na zahtevnem zaključku je bil najmočnejši Dušan Rajović, sicer član Adrie Mobila. Tako je novomeški ekipi po Marku Kumpu priboril drugo zmago na letošnji dirki Cro Race. Paolo Simion je bil drugi, tretji pa Heinrich Haussler. Najboljši Slovenec je bil Andi Bajc na desetem mestu.

Jevgenij Gidič se je na vzponu sicer znašel v ozadju, a je uspel ujeti priključek z vodilnimi, tako da je ohranil majico vodilnega v skupnem seštevku. Zdaj ima šest sekund prednosti pred Alexom Edmondsonom in deset pred Grego Boletom. Andi Bajc je z zaostankom 16 sekund sedmi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ