Dva padca Rogliču odnesla še eno francosko slavje

Dva padca Rogliču odnesla še eno francosko slavje
14.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: A.S.O.

Dirka Pariz - Nica se je še včeraj za Primoža Rogliča zdela dobljena, po dveh padcih in obilici težav z opremo pa je Roglič skupno zmago prepustil Maxu Schachmannu in še eno dirko v Franciji končal razočaran.

Primož Roglič se s Francijo res ne razume najbolje, predvsem z zaključki francoskih dirk. Zaradi padca lani ni mogel začeti zadnje etape dirke Criterium du Dauphine, kjer je premočno vodil, na zadnji resni tekmovalni dan je izgubil tudi skupno zmago na dirki po Franciji. Tudi tokrat je v zadnji etapi dirke Pariz - Nica udarila smola in Rogliču preprečila, da bi dirko proti soncu končal na najvišji stopnički.

Zadnja etapa na papirju ni bila preveč zahtevna, a se je za nosilca rumene majice začelo zapletati sredi etape, ko se je zapletel v padec. Kamere padca niso ujele, zato ni točno jasno, kako je do njega prišlo, na tleh se je znašel tudi David Gaudu, Roglič pa je utrpel grde odrgnine na levem stegnu.

Poškodbe niso bile prehude in Roglič se je vrnil v glavnino, še 20 kilometrov pred ciljem se je zdelo, da je prebrodil vihar, potem pa je sledila nova smola na spustu pred predzadnjim vzponom. Vnovič kamere niso ujele, kaj točno se je z Rogličem dogajalo, prišlo je do luknje v pelotonu in Roglič se je znašel na napačni strani.

Hitro je postalo jasno, da se je Roglič zapletel v še en padec, saj so bile vidne nove odrgnine, tokrat na desnem stegnu, radio dirke pa je poročal, da je moral Roglič zamenjati kolo. Hitro je razlika narasla na 20 sekund, nekaj časa je Roglič moral sam loviti zaostanek, potem pa sta ob njega vendarle prišla Steven Kruijswijk in George Bennett.


V glavnini se Bora - Hansgrohe ni ozirala na težave Rogliča, navili so silovit ritem za drugouvrščenega Maxa Schachmanna in Rogliču nista pomagala niti ekipna kolega, ki sta hitro omagala. V dolini pred predzadnjim vzponom je bil le še nekaj sekund za glavnino in če bi jo takrat ujel, bi se dirko morda še dalo rešiti. A mu kljub lovu na vse ali nič ni uspelo, razlika je začela naraščati in hitro je postalo jasno, da z zmago Primoža Rogliča ne bo nič.

Nosilec rumene majice ni obupal, boril se je vse do ciljne črte, se na spustu skoraj zapletel v še en padec, razlika pa je na žalost naraščala iz kilometra v kilometer. Max Schachmann je izkoristil smolo Rogliča in se veselil druge zaporedne skupne zmage na Pariz - Nici, Roglič pa je žal zdrsnil celo iz prve deseterice. Zadnjo etapo je sicer v šprintu skupine okrog 20 kolesarjev dobil Magnus Cort Nielsen.

Še ena zadnja etapa v Franciji za pozabo in nova smola Primoža Rogliča, ki pa si zagotovo zasluži vse čestitke za izjemno borbeno predstavo. Tudi takrat, ko je že vedel, da je vse izgubljeno. Enkrat se bodo v Franciji karte obrnile tudi za slovenskega šampiona.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ