Dva Slovenca v dveh mednarodnih dvojicah na Cape Epic

Dva Slovenca v dveh mednarodnih dvojicah na Cape Epic
05.01.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Poleg starega mačka južnoafriških singlc Petra Vesela se je letos za Cape Epic 2015 opogumila še Blaža Klemenčič.

Po Tanji Žakelj, ki je s Petrom v Južni Afriki nastopila leta 2010, bo Blaža že druga slovenska gorska kolesarka, ki se bo podala na to eno tedensko avanturo. 739 km in 16000 višinskih metrov bo moralo 1200 udeležencev premagati v prologu in sedmih etapah med 15. in 22. marcem.

Peter bo na dirki nastopil že šestič. Čeprav mi je še oktobra po odličnem dokumentarcu na rtv po sms sporočil, da na Cape Epicu 2015 žal z Anni zaradi poškodbe ne bosta nastopila, je kmalu našel staro-novo partnerico Ivonne Kraft s katero sta 2011 uprizorila epski pohod na stopničke ... Verjamem, da jima bo s Petrovo energijo in Ivonnino nemško trmo uspelo tudi štiri leta kasneje.

Blaža Klemenčič se v na Cape Epic odpravlja prvič: na dirko jo je povabila sama Sally Bigham, večkratna zmagovalka najtežjih gorsko kolesarskih maratonov in etapnih dirk (Cape Epic, Transalp, Sellaronda Hero, Kitzalp Bike, Dolomiti Superbike...).

Skupaj bosta nastopili kot ekipa Sellaronda HERO in predstavljali bližajoče se svetovno prvenstvo v gorsko kolesarskem maratonu, ki bo 27. junija 2015 potekalo v italijanskih dolomitih. Po Sallyjinem zapisu na twitterju sodeč, je nad Blažo naravnost navdušena: "Look who I'm teaming up with at the @AbsaCapeEpic: Blaza Klemencic!!!! We'll be representing @SellarondaHero. Excited". Verjetno ni skrivnost, da dami seveda ciljata na zmago. Blaža ima poleg novega kolesa in novih ciljev tudi novo spletno stran www.blaza.si, kjer lahko najdemo več podatkov o njenih načrtih, pa tudi kakšna zanimiva slika se najde.

Marca bomo torej lahko držali pesti za kar dva slovenska predstavnika, ki bosta brez dvoma krojila sam vrh na Cape Epic-u 2015!

Za Blažo pa lahko sodeč po koledarju dirk z njene splatne strani navijamo že konec tega meseca, ko bo pokazala svojo formo tekmicam na štiri dnevni dirki La Santa. 


Trasa letošnjega Cape Apic-a 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ