Dvakrat padel, težave s kolesom, a obdržal vodstvo

Dvakrat padel, težave s kolesom, a obdržal vodstvo
01.09.2017 AVTOR: D. Z.
Za Chrisom Froomom je vsekakor zelo zahtevna 12. etapa. Dvakrat je padel, pa vseeno ni izgubil prav veliko časa v boju za rdečo majico.

Prav lahko bi bila za kolesarji, ki se borijo za končno zmago mirna 12. etapa. A na zadnjem vzponu je napadel Alberto Contador in takrat se je začela prava akcija.

Zdelo se je, da ima Christopher Froome s svojimi pomočniki vse pod nadzorom. Potem pa je na spustu grdo padel. Zaradi padca je moral zamenjati kolo. Sicer je nadaljeval, a je kmalu zatem spet padel. “Padel sem dvakrat v dveh zaporednih ovinkih. Prvič sem padel, ker mi je spodneslo sprednji obroč, ” je po prihodu na cilj pojasnil Froome:

“Potem sem nadaljeval, a že v naslednjem ovinku mi je spet spodneslo sprenji obroč. Kljub vsemu sem nadaljeval na istem kolesu. Sem pa lahko samo vesel, da se nisem huje poškodoval. Izgubil sem nekaj kože, a to je tudi vse. ” Na koncu tudi ni veliko izgubil le 20 sekund v primerjavi s preostalimi favoriti in 42 v primerjavi s Contadorjem. Froome še vedno prepričljivo vodi, čeprav ga nihče od favoritov ni več čakal, saj so vsi lovili Contadorja: “Osredotočen sem bil na moj trud. Z Nievejem in Poelsom smo se trudili. Vesel sem, da nisem izgubil več časa. Fantje so bili fantastični, saj so mi pri tem pomagali. ”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ