Dve ekipi v lovu za enim sponzorjem

Dve ekipi v lovu za enim sponzorjem
13.08.2014 AVTOR: D. Z.
Vodstvo Belkina išče novega sponzorja, na Nizozemskem ustanavljajo novo ekipo. Vodstvo obeh pa upa na pomoč enega sponzorja.

Turistična agencija Roompot Vakanties bo kot velik vlagatelj zagotovo vstopila v kolesarstvo, a vlagatelji se zaenkrat še odločajo, katero ekipo bodo podprli. V kolesarstvu trenutno vlada kar velika kriza in ekipe se še kako borijo za sponzorje. Med njimi je tudi Belkin.

Nekdanji Rabobank bo konec sezone ostal tudi brez ameriškega sponzorja in nekateri kolesarji so si že poiskali nove ekipe. Tudi Bauke Mollema (Trek) in Lars Boom (Astana). Belkin spada med ekipe z World Tour licenco. Na Nizozemskem pa ustanavljajo tudi novo ekipo Orange Cycling, ki naj bi v letu 2015 prevzela Prokontinentalno licenco. Ustanovitelji so Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean Paul van Poppel in glavni menedžer Michael Zijlaard.

Pri Roompot Vakanties so že junija razkrili, da so obema ekipama poslali ponudbo. Znesek ni znan, jasno pa je, da bi pri Belkinu, če bi hoteli ostati na podobni ravni kot letos, potrebovali okrog sedem milijonov evrov. Pri Orangu pa okrog tri milijone. A pri Belkinu naj bi večjega investitorja že imeli, saj so jim na pomoč priskočili pri nizozemski loteriji BrandLottery.

»Pogovarjamo se z večjim številom možnih investitorjev. Odgovor pa bomo dobili v tednu ali dveh, « pa je dejal prej omenjeni Zijlaard. Očitno imajo tudi pri zdajšnjem Belkinu prihodnost bolj ali manj zagotovljeno, saj naj bi z nekaterimi zvezdniki moštva že podaljšali pogodbe. Med drugimi tudi z mladim Wilcom Keldermanom ter s Sepom Vanmarckejem, Morenom Hoflandom, Robertom Gesinkom in Stefanom Kruiswijkom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ