Dve okužbi v ekipi dovolj za izključitev s Toura

Dve okužbi v ekipi dovolj za izključitev s Toura
21.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Prireditelji dirke po Franciji (ASO) so vsem akreditiranim osebam poslali 18 strani dolg dokument z navodili za preprečevanje koronavirusa. Dve okužbi v ekipi bosta dovolj, da bo celotna ekipa izključena s Toura.

Če bo Primož Roglič v Parizu vzdignil roki v zrak na najvišji stopnički, ga ne bo preveč motila niti maska. 

Glavno vprašanje v minulih tednih je bilo, kaj se bo zgodilo, če/ko se bo med dirko po Franciji koronavirus pojavil v pelotonu. Pri ASO so razkrili podrobna navodila, v katerih je predpisano, da bo ekipa morala zapustiti dirko po Franciji, če bosta dva od njenih kolesarjev ali spremljevalnega osebja pozitivna na novi koronavirus ali izkazovala močne znake okužbe.

Prav pri prepoznavanju simptomov so si pustili največ manevrskega prostora, saj je dovolj že, da ekipno osebje skupaj z zdravniki na Touru prepozna znake možne okužbe pri kolesarju, da mora ta zapustiti dirko, še preden bi sploh opravil test na COVID-19.

Pred prihodom na Tour bodo morali vsi predložiti dva negativna testa na koronavirus, ekipe pa bodo morebitne okužene kolesarje lahko zamenjale do 29. avgusta do 10. ure zjutraj. Ko bodo enkrat na dirki, bodo ekipe zaprte v mehurčke, ki bodo čim bolj omejevali stik z drugimi ekipami in spremljevalnim osebjem, novinarji ipd. Vsaka ekipa bo imela svoje nadstropje ali krilo v hotelu, kamor bodo lahko dostopali le oni, maske bodo obvezne povsod, tudi na ekipnih avtobusih, novinarske konference bodo potekale digitalno, novinarji bodo imeli edini stik s kolesarji lahko v posebnih »mix conah«, kakršne smo videli že na Dauphineju.

Šlo bo za nenavadno dirko, a pri ASU verjamejo, da lahko omejijo širjenje morebitnih okužb oziroma jih z uspešno uvedbo t.i. mehurčkov tudi povsem preprečijo. Že čez dober teden dni bomo videli, kako bodo ukrepi delovali v praksi.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ