Dve zmagi za Sky in odlični Van Avermaet

Dve zmagi za Sky in odlični Van Avermaet
15.02.2018 AVTOR: D. Z.
Trenutno potekajo tri prestižnejše etapne dirke. Dve v Evropi in dirka po Omanu. Na vseh nekoliko težje etape.

Najprej na dirki Ruta del Sol oziroma na dirko po Andaluziji. Tam je bila na sporedu druga etapa. Dolga je bila 140 kilometrov.

Končala se je na vrhu vzpona La Guardia de Jaen. Predvsem kolesarji Astane so bili zelo aktivni pri lovu na ubežnike in tako so poskrbeli, da ubežni skupini ni uspelo v ospredju priti do cilja. Zadnji je v ospredju vztrajal Rubio. Vse manjša skupina pa je v zadnjih petih kilometrih, ko so bili vsi že krepko na zadnjem vzponu, pričela zmanjševati razliko. se je predal Rubio. Ritem so narekovali predvsem kolesarji Movistarja.

Ko je napadel Jakob Fuglsang, ga je kmalu zatem ujel Mikel Landa.

Sledila sta mu še Tim Wellens in Wout Poels. Chris Froome jim ni mogel slediti, je pa nadaljeval v svojem ritemu. Najmočnejši kolesarji so Rubia ujeli dober kilometer in pol pred ciljem. Pridružila se jim je še manjša skupina s Froomom, Solerjem, Vanendertom, a takoj zatem je napadel Wellens. Petsto metrov pred ciljem je napadel Poels, ki se je veselil etapne zmage. Drugi je bil Sanchez, tretji Wellens. Sledili so še Landa, Fuglsang, Soler, Froome … Poels vodi tudi v skupnem seštevku.

Še večjo premoč so kolesarji Skyja pokazali na dirki po Algarveju na Portugalskem. Druga etapa je bila dolga 188 kilometrov. Potekala je od Sagresa do Foie. Govorimo o etapi z zaključnim vzponom prve kategorije. Tudi tu je prišlo do pobega manjše skupine kolesarjev, ki pa niso imeli večjih možnosti za uspeh. Aktivni so bili predvsem člani UAE Emirates.

Na koncu so bili premočni člani Skyja. Zmagal je nekdanji svetovni prvak Michal Kwiatkowski. Drugi je bil Bauke Mollema, tretji pa Geraint Thomas. Thomas je prevzel majico vodilnega v skupnem seštevku. Na dirki po Omanu pa je za kolesarji že tretja etapa. Tudi ta je bila nekoliko zahtevnejša, tako da je bilo že pred startom jasno, da sprinterji ne bodo v ospredju. Na koncu je imel največ moči Greg Van Avermaet, ki je ugnal Ruija Costo in Alekseja Lucenka. Van Avermaet je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ