Dve zmagi za uspešen vikend Savskih mladincev

Dve zmagi za uspešen vikend Savskih mladincev
07.04.2015 AVTOR: Matej Zalar
Za Savčani je zelo uspešen vikend, saj sta Nik Čemažar in Jaka Primožič postala zmagovalca etapnih dirk v Poreču in Švici.
Čemažar zmagovalec v Poreču

Najprej v Poreč, kjer je potekala etapna dirka za mlajše mladince. Začela se je z dobre tri kilometre dolgim gorskim prologom, v katerem je bil suvereno najboljši Nik Čemažar. S časom 3:50,12 je za kar 20 sekund ugnal konkurenco in postal vodilni na dirki. V prvo deseterico se je z 28 sekundami zaostanka uvrstil tudi David Čadež.

V sobotni drugi etapi je mladince pričakalo hladno in deževno vreme, prevoziti pa so morali 13 krogov po 5 kilometrov. Savčani so že v prvem krogu ostali brez mladega Eržena, ki je imel defekt, sta pa Čadež in Pirih nudila Čemažarju dovolj pomoči, da je skupna zmaga ostala v savskih rokah. V etapi je bil najboljši David Kosovel, ki vozi za KK Grega Bole.

uploaded


Reprezentančna zmaga v Švici 

Reprezentanca starejših mladincev je nastopila na tridnevni dirki v bližini UCI-jevega središča v švicarskem Aiglu. Poleg Žige Jermana so reprezentančne barve branili še Tadej Pogačar (Radenska), Jaka Primožič (Sava), Žiga Horvat (Tropovci) in Gorazd Per ter Mitja Zupančič (Adria). 

Najprej je bil na sporedu 12 kilometrov dolg kronometer, v katerem je bil najboljši Slovenec Žiga Jerman, Primožič pa je z zaostankom 30 sekund osvojil 10. mesto. V soboto sta bili na sporedu dve etapi, po dopoldanskih 89. kilometrih je bil Tadej Pogačar odličen 2., še bolje pa so se mladinci odrezali popoldan.

V gorski etapi je s samostojno akcijo konkurenco premagal Jaka Primožič, si privozil majico za najbolj požrtvovalno vožnjo in prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke. V nedeljski etapi je s sedmim mestom ohranil vodstvo in se veselil skupne zmage.

"Ekipa je danes delovala res homogeno. Bili so na čelu, vlekli skupino in mi pomagali do zaključka, kjer sem sicer ostal sam, a dovolj svež, da sem v cilj prišel s skupinico kolesarjev, na koncu z 20 sekundami prednosti. Za zmago so zaslužni vsi in se jim zahvaljujem," je dejal Primožič.

Slovenski uspeh tudi v Italiji 

V nedeljo so se mlajši mladinci pomerili še na 58. izvedbi italijanske dirke Gir de Giave. Prevozili so 15 krogov po 3,3 kilometre in bili zelo aktivni. Luka Eržen (Sava) je pobegnil na samem začetku dirke, ko so ga ujeli je poizkusil še Ostervuh (Radenska).

V lov za njim se je podal Čemažar (Sava), sledil pa mu je le Viktor Potočki (Radenska). Trojica je sama nadaljevala proti cilju, dva kroga pred koncem pa je Čemažar pospešil in se veselil samostojne zmage. Tretja zmaga je hkrati zaznamovala enega najbolj uspešnih vikendov za slovenske in savske mladince v zadnjem času. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ