Eddy Merckx: Zaradi podkupovanja v zapor?

Eddy Merckx: Zaradi podkupovanja v zapor?
01.06.2016 AVTOR: D. Z.
Legendarni Eddy Merckx naj bi do posla z bruseljsko policijo prišel na nedovoljen način.

Mediji poročajo, da bi lahko legendarni kolesar Eddy Merckx končal tudi v zaporu. Tožilstvo zahteva, da se proti njemu uvede sodno obravnavo. Zakaj? 70-letni Merckx je lastnik podjetja, ki se ukvarja s proizvodnjo koles. V borbi za posel z bruseljsko policijo naj bi glavnemu možu policije in njegovi ženi podaril dve vrhunski kolesi. Do tega naj bi prišlo v letih 2006 in 2007.

Takrat so se ponudniki borili za posel s policijo v Bruslju, ki je za predele Anderlecht, Forest in Saint Gilles potrebovala 46 koles. Tožilstvo trdi, da naj bi Merckx v zameno za podarjeni kolesi, od osebe, ki so jo poimenovali Philipe B. prejel informacije o višini ponudb preostalih ponudnikov. Tako je lahko sam sestavil najugodnejšo ponudbo. Sicer pa mediji ugibajo, če je to sploh bilo rentabilno. Šlo naj bi namreč za okrog 15 tisoč evrov vreden posel.

Vemo, da vrhunsko cestno kolo stane več tisoč evrov – tudi, če tukaj ne govorimo o prodajnih cenah. To seveda pomeni, da prav veliko dobička podjetje zaradi tega posla ni imelo. Tožilstvo naj bi ovadilo še 12 drugih oseb, ki naj bi bile ravno tako vpletene v ta posel. Sojenje naj bi se začelo septembra. Merckxov prvi komentar? »Nimam kaj povedati. Videli bomo, kaj se bo zgodilo. « Sicer pa bi v zanj najslabšem primeru lahko dobil tudi dveletno zaporno kazen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ