Egan Bernal bo povsem počival

Egan Bernal bo povsem počival
01.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Ta prisilni počitek vpliva na vse nas. Tudi, če bo Tour julija, kdo izmed favoritov ne bo mogel biti v pravi formi zaradi različnih razmer za trening," je dejal Egan Bernal.

Aktualni zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal je pred dnevi iz Evrope odpotoval v domačo Kolumbijo, kjer preživlja karanteno. Kolesar Ineosa je podprl trditve nekaterih, ki so poudarili, da bomo na Touru - če ga bodo uspeli organizirati v predvidenem terminu - spremljali neenak boj tudi med favoriti.

Zakaj? V različnih državah veljajo različni ukrepi v boju proti koronavirusu. Posledično lahko v nekaterih državah - tudi v Sloveniji - kolesarji še vedno trenirajo na cesti, v drugih pa so že več časa na trenažerjih. Bernal pravi, da trenutno sploh ne trenira: "Opravil sem dobre priprave pred dirko Pariz-Nica, potem sem se po vrnitvi v Kolumbijo spravil na trenažer. Kasneje pa sva se s trenerjem odločila, da bi bilo najboljše, če si zdaj nekoliko spočijem."

Bernal očitno upa, da bodo v Kolumbiji karanteno ukinili do 13. aprila. Do takrat je zaenkrat predvidena. Kako dolg bo ta omenjeni počitek ni povedal: "Začel bi s petimi ali šestimi dnevi treninga na trenažerju, potem pa bi šel že na kolo. Če bom zdaj počival, ne bom izgubil vsega, kar sem gradil od decembra, če bom lepo po uro ali dve preživel na trenažerju, potem pa šel še ven, na cesto."

Sicer pa je Bernal v intervjuju za Kolumbijsko kolesarsko zvezo še dodal, da ga je zelo prizadela smrt športnega direktorja pri Ineosu Nicolasa Portala. Glede koronavirusa in tritedenskih dirk pa: "Za dobrobit kolesarstva in sponzorjev, ki veliko investirajo v vse skupaj upam, da bodo tritedenske dirke letos uspeli izpeljati. Če jih ne bodo, potem je to zares resna stvar. Videti moramo, kako se bo vse skupaj razvijalo. Jasno je, da bo svet moral živeti naprej in tudi tega obdobja bo enkrat konec."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ