Egan Bernal ne bo nadaljeval z dirko

Egan Bernal ne bo nadaljeval z dirko
15.08.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Egan Bernal ni začel 4. etape dirke po Dofineji. Razlog so bolečine v hrbtu. Po padcu odsotpila tudi Steven Kruijswijk in Emanuel Buchmann. Primož Roglič brani vodstvo v skupnem seštevku.

Kolesarje na dirki po Dofineji čaka zahtevna četrta etapa. Vzponi se vrstijo od začetka do konca, tako da bo tudi Jumbo Visma, ki branil Rogličevo vodstvo v skupnem seštekvu na težki preizkušnji. Je pa že pred startom bilo jasno, da enega izmed največjih Rogličevih tekmecev na bo.

Zmagovalec lanske dirke po Franciji Egan Bernal, ki je bil po včerajšnjem dnevu na sedmem mestu z dirko ne more nadaljevati zaradi bolečin v hrbtenici. "Danes ga ne bo na startu. Ima manjše težave s hrbtom in zanj je najboljše, če si nekoliko oddahne. Do Toura ne manjka več veliko in pomembno je, da pride tja stoodstotno pripravljen. Mislim, da nima resnejših težav, je pa bolje, da je zdaj previden," je med drugim pred startom dejal Geraint Thomas.

Slednji je pri Ineosu Bernalov klubski kolega in si bo s Kolumbijcem delil vlogo kapetana na prihajajočem Touru: "Do zdaj je že odpeljal dve dirki, tako da ima tisti tekmovalni ritem, ki ga potrebuje. Zdaj mora samo posrkbeti, da bo vse popoldno in ne bo imel težav." Sicer pa je Bernal po vrnitvi na dirke dobil dirko La Route de l’Occitaine, na dirki po Ainu pa je naletel na izjemnega Primoža Rogliča.

Podobno se dogaja na dirki po Dofineji. Roglič se je pred startom odzval na Bernalovo odpoved: "Mislim, da se za nas nič ne spremeni. Osredotičiti se moramo na naše naloge. Veselim se etape in pred nami je še precej težkega dirkanja. Ne gre zgolj za Egana, tu je še veliko močnih kolesarjev. Ne vem, kaj se danes lahko zgodi, a vsekakor bo težko. Od začetka so vzponi, vendar pa želimo imeti vse pod nadzorom."

Med etapo je prišlo še do nekaterih neprijetnih situacij. Med drugim sta padla tudi Steven Kruijswijk in Emanuel Buchmann. Lani sta na dirki po Franciji zasedla tretje in četrto mesto. Oba sta odstopila. Kruijswijk z izpahnjeno ramo, Buchmann pa naj bi imel večje odrgnine. Torej, odnehali so prvi, tretji in četrti z lanskega Toura. Odstopil je tudi Buchmannov klubski kolega pri Bori Hansgrohe Gregor Muhlberger. Popustila pa sta tudi Andre Greipel in Andreas Schilinger.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ