Egan Bernal razkril, zakaj ni bil konkurenčen

Egan Bernal razkril, zakaj ni bil konkurenčen
26.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Odkrili so, da imam eno nogo daljšo od druge," je v intervjuju za ESPN Colombia dejal lanski zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal.

Kolumbijec Egan Bernal je lani dobil dirko po Franciji, letos pa je bil daleč od tiste prave forme. Po vrnitvi iz Kolumbije je sicer dobil prvo dirko, potem pa ga je Primož Roglič prepričljivo premagal na dirki po Ainu. Bernal je zaradi poškodbe hrbta predčasno končal dirki Criterium du Dauphine.

Prav zaradi bolečin v hrbtu je zapustil tudi dirko po Franciji, na kateri pa je bil daleč od ponovitve lanskega uspeha. Bernal zdaj išče razloge in rešitve za nastale težave. Očitno je eden izmed teh tudi ta, da ima eno nogo daljšo do druge. Podrobnosti niso znane. Zanimivo, to so strokovnjaki odkrili šele v teh dneh:



"Opravili smo ogromno preiskav in težava je v tem, da imam eno nogo daljšo od druge, kar vpliva tudi na hrbetnico in živce. Operacija ne pride v poštev, saj ne moreš podaljševati udov. To je težava, ki se jo lahko reši samo z dolgotrajno rehabilitacijo," je pojasnil Bernal. Pri Ineosu ga seveda potrebujejo v boju z drugimi zvezdniki na največjih tritedenskih dirkah.

A najprej rehabilitacija: "Hrbtenico moram okrepiti. To bo trajalo nekaj časa, a prepričan sem, da bom tudi te težave, ki so mi pokvarile sezono rešil." Pri Ineosu bodo po koncu sezone sicer izgubili Chrisa Frooma, a že imajo v ozadju kolesarje, kot os Pavel Sivakov, Tao Geoghegan Hart, Richard Carapaz …

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ