Egan Bernal z novo dolgoročno pogodbo

Egan Bernal z novo dolgoročno pogodbo
11.01.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti
  1. Vsekakor lahko v kolesarstvu govorimo o obdobju dolgoročnih pogodb. Tadej Pogačar, Primož Roglič, Mathieu Van der Poel … zdaj pa še drugič Egan Bernal.

Moštvo Ineos, takrat še Sky je odplačalo Bernalovo pogodbo pri moštvu Androni Giocatolli in tako je Egan Bernal postal član najbogatejše ekipe v kolesarstvu. Prejel je dolgoročno pogodbo in v ekipi vztraja že četrto leto. Dobil je dirko po Franciji, letos še dirko po Italiji.

Med drugim je dobil tudi dirko Pariz-Nica in dirko po Švici. Zdaj pa, pri vsega 25 letih, še novo dolgoročno pogodbo. V britanskem moštvu bo ostal še vsaj naslednjih pet let. Vse do konca sezone 2026. “Pomembno je podpisati novo pogodbo. V ekipi sem zares zadovoljen. Ponosen sem na ekipo, osebje in zdaj sem podpisal pogodbo za obdobje, ki bo zame najpomembnejše. Pred mano so najboljša leta in želim jih preživeti v tej ekipi,” je v uradni izjavi za javnost dejal Egan Bernal:

“Ponosen sem, da sem član te ekipe. Ko prideš na dirke veš, da imaš vso podporo. Že ob prihodu sem opazil, da vsi delajo za skupni cilj. Vidiš in čutiš, da imajo vsi radi ta šport.” Bernal bo letos spet vse stavil na dirko po Franciji, potem ko jo je lani po dobljenem Giru izpustil: “Resnično se želim vrniti na Tour. Lani sem ga izpustil zaradi Gira, vendar se mi zdi, kot da že zelo dolgo nisem bil na Touru. Zato se veselim te sezone. Želim se dobro pripraviti in ob sebi želim imeti dobro ekipo, s katero bom užival na dirki.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ