Egan Bernal: "Govori se na kolesu"

Egan Bernal: "Govori se na kolesu"
20.07.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Egan Bernal prihaja v Evropo in bo branil lansko zmago na dirki po Franciji: "Ne morem obljubiti, da bom dobil dirko po Franiciji, a lahko obljubim, da se bom potrudil."

Egan Bernal se je v nedeljo zjutraj skupaj s preostalimi več kot 180 športniki s posebnim letalskim prevozom podal iz kolumbijske Bogote v Madrid. Tako bodo kolumbijski športniki prišli v Evropo, kjer jih čakajo športne prireditve. Bernal bo na letošnji dirki po Franciji branil lansko zmago.

Na poti do tja pa bo nastopil na dirkah La Route d’Occitanie, Tour de l’Ain in the Critérium du Dauphiné. "Ne morem obljubiti, da bom dobil dirko po Franiciji, a lahko obljubim, da se bom potrudil," je pred odhodom dejal Bernal.

Seveda je moral spregovoriti tudi o konkurenci znotraj ekipe Ineos. Kapetani naj bi bili trije. Egan Bernal, Geraint Thomas in Chris Froome. "Je šampion. Želi zmagati, želi biti vodja, oditi na dirko in prevladovati. To lahko občudujemo," je o Froomu dejal Bernal in dodal:

"Naslednje leto odhaja v drugo ekipo in zagotovo bo težko dirkati proti tako vrhunskemu kolesarju. Zdaj pa je še klubski kolega, prijatelj in na Touru bo še vedno z nami." Seveda se pojavljajo različne govorice, kdo bo na Touru zares kapetan, če bo Froome sploh uvrščen v ekipo za Tour, a Bernal meni:

"Mnogi mi ne verjamejo, a se resnično ne oziram na govorice. Govori se na kolesu. Ostajam zbran, izoliran, dobro treniram in poskušam priti na evropske dirke kar se da dobro pripravljen." Vsekakor pa bo že po dirkah v avgustu bolj jasno, kdo izmed treh kapetanov je dobro pripravljen:

"Nič ni zapleteno. Na dirkah pred Tourom bom moral pokazati, da sem dobro pripravljen. Ekipa ima veliko izkušenj s pripravo na Tour in po prvih dirkah bodo vedeli, kdo bo najboljši. Ineos me plačuje, da dirkam zanje. Če bom moral delati za druge, bom to naredil in ostali bodo dirkali zame. V kolesarstvu ne moreš lagati in vedelo se bo, kdo bo boljši."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ