Egan Bernal: V mislih Giro in Tour

Egan Bernal: V mislih Giro in Tour
02.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kje bo naslednje leto nastopil zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal? Nič ni gotovega, ampak Kolumbijec razmišlja o dvojnem izzivu … Najprej Giro, potem Tour!

Egan Bernal, Geraint Thomas, Christopher Froome, Richard Carapaz … Pri moštvu Ineos imajo vsekakor sladke skrbi pred sezono 2020. Če se bo Froome po poškodbi vrnil v tisto pravo formo, bo vsekakor napadal peto zmago na dirki po Franciji. Egan Bernal je aktualni zmagovalec te dirke, Geraint Thomas pa je bil letos drugi, lani pa prvi. Nova pridobitev Richard Carapaz je aktualni zmagovalec dirke po Italiji …

Najmlajši med njimi je prav Bernal, ki je znova izpostavil, da razmišlja o tem, da bi naslednje leto kljub zgolj 22 letom nastopil na prvih dveh tritedenskih dirkah. "Navdušen sem nad tem, da bi dobil novo priložnost za nastop na Giru. To je lepa dirka. Dve leti sem živel v Italiji in tam imam veliko prijateljev. Tour sem že odpeljal, zato bi lahko poskusil še v Italiji," naj bi dejal Bernal:

"Nastopiti na obeh dirkah je zelo zapleteno. Če pa se odločimo, da bomo to storili, pa čeprav vemo, da je skorajda nemogoče, potem sem zelo odprt za idejo o nastopu na Giru. Potem pa Tour ali pa celo Vuelta. Prav vse te dirke so zelo pomembne." Sicer pa se bo ekipa Ineos prav kmalu zbrala na Majorki na prvih skupnih pripravah pred sezono 2020. Tam se bodo kolesarji in vodstvo pogovorili o programu dirk za naslednjo sezono.

"Z ekipo je lahko pri določanju ciljev, saj zelo upoštevajo mnenje kolesarja. Nikoli te ne bodo poslali na dirko, ki ti ni všeč. Seveda pa moramo upoštevati tudi mnenja drugih. Tu so Geraint Thomas, Chris Froome in Richard Carapaz. Vsi moramo priti na dan z načrtom, ki nam bo najbolj ustrezal. Veliko se pogovarjamo in za zdaj še ni prišlo do težav." Sicer pa je Bernal postal prvi Kolumbijec, ki je dobil dirko po Franciji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ