Egan Bernal: Zmaga za celotno državo

Egan Bernal: Zmaga za celotno državo
28.07.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Egan Bernal bo jutri v Parizu postal prvi Kolumbijec, ki bo dobil dirko po Franciji. Pri komaj 22 letih. Mnogi mu napovedujejo še blestečo kariero.

"Neverjetno je. Še vedno poskušam vse skupaj dojeti in razumeti. Komaj čakam, da prečkam ciljno črto v Parizu. Da bo dojel, kaj mi je uspelo doseči," je po cilju novinarjem razlagal Egan Bernal. Pri 22 letih se mu obeta zmaga na dirki po Franciji, pa čeprav je to zanj šele drugi nastop na tritedenski dirki.

Lani je nastopil prvič prav na Touru, letos pa je, potem ko je moral zaradi padca in poškodbe odpovedati nastop na dirki po Italiji, pravo formo pokazal z zmago na dirki po Švici. Na Tour je prišel kot eden izmed favoritov, a vendarle v senci klubskega kolege Gerainta Thomasa:

"Zadnji klanec je bil zelo zahteven. Kolesarji Jumbo Visme so poskrbeli za to, saj so želeli na oder spraviti Kruijswijka. Vendar pa sem se dobro počutil." V Val Thorensu je Bernala pozdravila množiča kolumbijskih gledalcev, ki so tako lahko končno lahko začeli s proslavljanjem in čaščenjem prvega kolumbijskega kolesarja, ki je (bo) dobil dirko po Franciji.

"Predstavljam si, da je celotna Kolumbija nora. To je zgodovinski dogodek za našo državo. Vesel sem. Sanje so se mi uresničile. Tour sem gledal po televiziji in sanjal o tem, da bi ga dobil. Zdaj so se mi sanje uresničile," je dejal Bernal in dodal: "Zdaj lahko rečemo, da sem res blizu zmage. Še ena etapa. Upam, da bo vse v redu. To je zmaga za celotno državo. Kolumbijci smo že dobili Giro in Vuelto. Manjkal je samo še Tour."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ