Ekipa BTC City Ljubljana začela v Belgiji

Ekipa BTC City Ljubljana začela v Belgiji
26.02.2018 AVTOR: D. Z.
Tudi članice moštva BTC City Ljubljana so začele sezono 2018. Nastopile so na dveh dirkah v Belgiji.

Najprej omenimo žensko različico klasike Omloop Het Nieuwsblad. Zanje je bila dirka prve kategorije, dolga 122 kilometrov. Na kratkih in strmih vzponih je hitro prišlo do selekcije.

V prvi skupini sta uspeli ostati Urša Pintar in Polona Batagelj. Slednja je sodelovala celo v pobegu 20 kilometrov do cilja. Na Kapelmuru se je izoblikovala skupina 26 kolesark, ki se je potem udarila tudi za zmago. Najboljša v sprintu je bila Danka Siggaard Christina, sicer članica moštva Virtu Cycling. Po dobrih treh urah in pol dirkanja je premagala Ryan Alexu in Mario Confalonieri. Pintarjeva je bila 21., Batageljeva pa 26.

Kolesarke so nastopile tudi na dirki Omloop van Het Hageland. Ta dirka je bila dolga 132 kilometrov. Mraz in veter sta poskrbela za še težjo dirko. Pri številnih napadih je sodelovala tudi Eugenia Bujak. Odločilni napad je v samem zaključku izvedla Ellen Van Dijk, ki je tako slavila zmago po samostojnem pobegu. 12 sekund za njo je drugo mesto zasedla Chloe Hosking, tretja pa je bila Julien D’Hoore. Eugenia Bujak in Polona Batagelj sta končali v skupini kolesark, ki so se borile za drugo mesto. Bujakova je bila 20., Batageljeva pa 24.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ