Ekipa Canyon//SRAM bo novo članico ekipe poiskala kar preko Zwifta

Ekipa Canyon//SRAM bo novo članico ekipe poiskala kar preko Zwifta
21.01.2016 AVTOR: Matej Zalar
Profesionalna ženska ekipa Canyon//SRAM se je odločila za zelo zanimivo potezo: novo članico ekipe za leto 2017 bodo izbrali kar preko platforme Zwift.
Nedvomno gre za novost v kolesarskem svetu, poteza pa je zelo presenetljiva, a ima smisel. Program za virtualno treniranje preko trenažerja Zwift in ekipa Canyon//SRAM sta sklenila partnerstvo, na njegovi podlagi pa bosta oblikovala serijo preizkušen, s katero bosta dobila končno zmagovalko.

Skozi celo leto bodo potekale izbirne preizkušnje. Začelo se bo s skupinskimi vožnjami na Zwiftu, nato bodo izbranke dobile posebne trening programe, s katerimi bodo dokazale svojo raven pripravljenosti, ob koncu leta 2016 pa bodo izbor zožili na najboljše tri. Pri njih bo nato sledila serija dirk, tako na Zwiftu kot tudi na cesti, kjer bodo morale kandidatke dokazati, da obvladajo kolo tudi na cesti. Najboljša kolesarka bo nato dobila pogodbo s profesionalno ekipo in možnost za dirkanje na najvišji ravni.

"Na žalost pot razvoja mladih kolesark ni tako zelo jasno začrtana kot v moški konkurenci, kjer se kolesarji kalijo od najmlajših kategorij naprej. Namesto tega smo se odločili, da preizkusimo kolesarke, ki za trening uporabljajo Zwift, saj smo prepričani, da se tudi v tej skupnosti skriva nekaj resnično dobrih kolesark, ki potrebujejo le še nekaj strukturiranih treningov, da bodo konkurenčne najboljšim," je odločitev pojasnila Tiffany Cromwell, ena najbolj perspektivnih kolesark ekipe.

"Ne gre le za marketinško potezo, to smo načrtovali že nekaj časa. Zwift je globalen, osredotočen na podatke in dostopen povsod po svetu, v bazi več deset tisoč uporabnikov pa se nedvomno skriva kakšen talent najvišje ravni. Že nekaj časa smo si želeli, da bi Zwift uporabili tudi v te namene, zato smo bili izjemno navdušeni, ko nas je s svojo idejo kontaktiral direktor Canyon//Srama Ronny Lauke," pa je potezo komentiral Eric Min, eden od ustanoviteljev Zwifta.

Kako uspešen bo lov na talente, bomo videli šele v sezoni 2017, dejstvo pa je, da gre za izjemno marketinško potezo Zwifta, ki bo pritegnila marsikaterega novega uporabnika. Pri akciji bodo sodelovali tudi partnerji ekipe - Rapha, Wahoo Fitness, Zipp in Quarq.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ