Ekipa Douga Ryderja z licenco Pro dobiva končno podobo

Ekipa Douga Ryderja z licenco Pro dobiva končno podobo
25.10.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Veliko se je v zadnjih mesecih govorilo o novi ekipi Douga Ryderja, kjer bo imel pomembno vlogo Vincenzo Nibali. Mednarodna kolesarska zveza ji je odobrila licenco serije Pro. 

Vincenzo Nibali se je v Lombardiji poslovil od tekmovalne kariere, a ostaja vpet v profesionalni peloton. 

Od propada južnoafriške Qhubeke je glavni menedžer ekipe Doug Ryder iskal pot, po kateri bi se lahko vrnil v profesionalni peloton. Našel jo je s finančno podporo južnoafriškega milijarderja Ivana Glasenberga in začel je oblikovati ekipo, ki je za prihodnje leto dobila potrjeno licenco serije Pro. 

Glasenberg je bil izvršni direktor podjetja Glencore, enega največjih rudarskih podjetij na svetu, po upokojitvi pa se je preselil v Švico in se zaljubil v kolesarstvo, k podpori pa ga je prepričal Doug Ryder. 

Ekipa sicer še ni uradno razkrila svojih načrtov, predvsem zato, ker Ryder še išče dodatne sponzorje, čeprav ima finančno strukturo za naslednjo sezono že zagotovljeno. Ekipa se bo imenovala Q36.5 Pro Cycling Team. Glavni sponzor je proizvajalec kolesarskih oblačil Q36.5, eden njihovih ambasadorjev je tudi Vincenzo Nibali.

Pri sestavi ekipe zaenkrat še veliko neznank

Nibali bo med ključnimi akterji v novi ekipi, skrbel bo za športno plat ekipe in sestavo kolesarskega kadra. Pri tem je zaenkrat še veliko neznank, so pa že potrdili prihod kolesarjev, kot so Mark Donovan, Damien Howson, Gianluca Brambilla in Matteo Moschetti. Omenjalo se je tudi ime Jacka Bauerja. 

Doug Ryder je bil doslej precej skrivnosten glede načrtov, najbrž tudi zato, ker se je s Qhubeko na koncu precej opekel in ni želel obljubljati stvari, ki jih bo težko izpolniti. Je pa potrdil, da želi ekipa v treh letih organizacijsko dovolj zrasti, da bi se za obdobje 2025 – 2028 potegovala za licenco svetovne serije. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ