Ekipa Unior Tools Team na zadnji dirki evropskega pokala iXS

Ekipa Unior Tools Team na zadnji dirki evropskega pokala iXS
20.09.2011 AVTOR:
Po odličnih nastopih na nedavno končanem svetovnem prvenstvu sta Nejc Rutar in Žiga Pandur zaključila še z letošnjimi nastopi v evropskem pokalu. 
Oba sta uvrščena v prvo deseterico skupnega seštevka, kar je fantastičen rezultat in hkrati najboljša možna motivacijo pred zadnjo dirko domačega pokala.

Serija evropskega pokala iXS se je zaključila v mrazu in celo snegu, a to ni premočno vplivalo na vseh vremenskih razmer vajene tekmovalce v spustu z gorskimi kolesi, ki so se pomerili v francoskem Châtelu. Z blatno progo se je spoprijel tudi Žiga Pandur, edini predstavnik ekipe Unior Tools Team na dirki, ki je z uspešnim nastopom dosegel enega izmed glavnih ciljev sezone – uvrstitev v prvo deseterico pokala. Z 21. mestom v kvalifikacijah in še boljšim 17. končnim mestom po finalni vožnji mu je veliki met tudi uspel. »Na začetku finalne vožnje so me nekoliko presenetile poglobljene glavne linij, zato sem se moral hitro prilagoditi in voziti nekoliko drugače, kot sem si zamislil. Ob tem sem naredil tudi napako na kritičnem odseku in v ravninski del nisem prenesel dovolj hitrosti. Od tam dalje pa še šlo hitro, brez večjih napak,« je po dirki povedal Žiga. »Važno je to, da sem dobil dovolj točk za visoko uvrstitev v evropskem pokalu iXS, ki je poleg svetovnega pokala največje in najmočnejše pokalno tekmovanje v spustu.«

Še višje, na 7. mesto v pokalu pa se je uvrstil Nejc Rutar. Nejc je bil pred dirko uvrščen na še višje četrto mesto, a je moral dirko v Franciji izpustiti zaradi obveznosti doma. Vendar je s tremi uvrstitvami med deseterico na prejšnjih dirkah zbral dovolj točk in dosegel enega največjih uspehov svoje kariere.

Sezona še ni končana, že čez teden dni je pod Pohorjem na sporedu zadnja dirka domačega pokala, kjer Nejc brani prvo mesto.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ