Ekipa Velike Britanije v pripravah na dirke uporablja ergometer, razvit s pomočjo vojske

Ekipa Velike Britanije v pripravah na dirke uporablja ergometer, razvit s pomočjo vojske
10.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Britanci so velesila na velodromu, pred olimpijskimi igrami v Riu pa so očitno dobili novo pomoč - ergometer, razvit v sodelovanju z vojsko.

BAE Systems je britansko podjetje, ki deluje na področju vojaške opreme, varovanja in novitet v letalski industriji, tesno pa sodeluje tudi z britansko vojsko. Na željo britanske kolesarske ekipe in v sodelovanju z najboljšimi kolesarji so razvili poseben ergometer, ki lahko veliko bolj natančno simulira razmere na dirkališču.

Gre za prenosen sistem, ki pa glede na velikost ni primeren za vsakdanjo uporabo. Deluje na principu odčitavanja moči kolesarjev. "Sistem beleži potrošeno energijo kolesarja in lahko uprizori razmere in sile, s kakršnimi se tekmovalci soočajo na velodromu. Pri tem je z naskokom najbolj natančno orodje na svetu, " so v PR sporočilu dejali pri BAE Systems.

"Na prvi pogled gre za zelo podobno napravo običajnim ergometrom oziroma sobnim kolesom, a naš sistem vključuje posebno pogonsko enoto, s katero lahko zmanjšujemo ali zvišujemo sile na pedalih, simuliramo različna prestavna razmerja in ustvarjamo sile, ki so prilagojene za vsako dirkališče posebej. Zato bo orodje zagotovo v veliko pomoč britanski reprezentanci pred igrami v Riu, " so še dejali v nadaljevanju sporočila.

Uradno so ga predstavili šele zdaj, bojda pa naj bi bil v uporabi že kar nekaj časa, saj naj bi ga uporabljal že legandarni Chris Hoy, ki se je upokojil leta 2013. Kakorkoli, gre za napravo, ki bo še povečala prednost Britancev pred ostalimi reprezentancami, ki želijo poseči v boj za medalje na dirkališču v Riu.

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ