Ekipa z največ zmagami našla sponzorja, glavni sprinter odhaja?

Ekipa z največ zmagami našla sponzorja, glavni sprinter odhaja?
08.10.2018 AVTOR: DZ, foto: Sigfrid Eggers

Patrick Lefevre. Glavni mož ekipe Quick Step je vendarle našel in razkril glavnega sponzorja. To bo podjetje Deceuninck.

Kolesarji moštva Quick Step Floors so letos slavili kar 69 zmag. V tem seštevku je belgijska ekipa prepričljivo najuspešnejša. Glavni mož te ekipe Patrick Lefevre vsako leto najde prave kolesarje, pa čeprav se je moral marsikateremu zvezdniku v preteklosti zaradi denarja moral tudi odpovedati. Zadnji tak primer je bil pred sezono Marcel Kittel. Lefevre pa je dobil nadomestilo za Nemca.

Praktično vsak kolesar je bil uspešen, kljub vsemu pa Lefevre ni našel sponzorja, ki bi, kar se zneska investicije tiče, prevzel vodilno vlogo. Quick Step je pripravljen ostati, a ne kot glavni sponzor. Zdaj pa je Lefevre vendarle našel glavnega sponzorja. To je podjetje Deceuninck, ki se ukvarja z izdelavo PVC oken in vrat. “Po njihovi zaslugi in zaslugi ostalih partnerjev lahko pri ekipi razmišljamo o prihodnosti in gradimo na tem, kar smo dosegli letos,” je na novinarski konferenci dejal Patrick Lefevre:

“V vseh teh letih smo pokazali, da smo pomemben igralec v tem športu. Naši dosežki zagotavljajo izpostavljenost in mednarodno prepoznavnost. Vesel sem, da smo našli mednarodno podjetje, s katerim si delimo številne vrednote. Prepričan sem, da bomo skupaj dosegli zastavljene cilje.” Še vedno pa ni znano, kaj se bo zgodilo s prvim sprinterjem Fernandom Gavirio in odkritjem letošnje sezone, še posebej Vuelte Enricom Masom. Še posebej primer Gavirie je zanimiv, saj ima še pogodbo z belgijskim moštvom, a so govorice vse glasnejše, da naj bi predčasno prestopil v UAE Team Emirates. Lefevre tega ni komentiral.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ