Ekipa: Aruju breme rezultatov, s Pogačarjem previdno

Ekipa: Aruju breme rezultatov, s Pogačarjem previdno
23.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Eden izmed direktorjev pri ekipi UAE Team Emirates je v pogovoru za cyclingnews.com spregovoril o ciljih ekipe v sezoni 2020 in seveda tudi v Tadeju Pogačarju.

Jan Polanc in Tadej Pogačar bosta tudi v sezoni 2020 člana moštva UAE Team Emirates. Oba sta bila v letošnji sezoni nadvse uspešna. Polanc je nosil celo rožnato majico na dirki po Italiji. Pogačar pa je kljub krstni sezoni med elito in kljub 20 letom blestel praktično vse leto. Dobil je dirko po Algarveju, dirko po Kaliforniji in bil ob treh etapnih zmagah in osvojeni majici za mladega kolesarja še tretji na dirki po Španiji. Sanjska sezona, torej.

Direktor Allan Piper pa je izpostavil, da je kljub vsemu Pogačar še zelo mlad, in da ne želijo na njegova ramena postaviti prevelikega bremena: "Glede na njegove predstave na dirkah, kot so Algarve, Kalifornija in Vuelta bi lahko rekli, da je glavni adut. Obenem pa je še vedno zelo mlad. Zato se moramo še pogovoriti glede tega, da bi nanj polagali breme celotne ekipe." Piper je za cyclingnews.com še izpostavil, da mora večjo odgovornost prevzeti predvsem Fabio Aru:

"Fabio Aru je tisti, ki mora prevzeti odgovornost in je za to tudi plačan. Imel je nekaj nesrečnih sezon, še posebej letošnjo. A rekel bi, da bosta s Pogačarjem naša glavna aduta za skupni seštevek na etapnih dirkah. Aru po zaslugi njegove preteklosti, Pogačar pa zato, ker je že pri teh letih odličen." Seveda še ni znano, na kateri tritedenski dirki bo kdo nastopil. Predvidevamo lahko, da jima bodo nekoliko razdelili program.

Torej, nekdo na dirko po Italiji, drugi pa na dirki po Franciji: "Lahko se zgodi, da bi Aru šel na Giro, Pogačar pa na Tour, vendar pa trenutno še ne vemo, na kateri dirki bo Pogačar nastopil. Še vedno je mlad. Čeprav je dobil tri etape na dirki po Španiji in jo je končal na tretjem mestu, je morda še premlad, da bi ga poslali na Tour. Morda potrebuje nekoliko bolj umirjen program. A tega bomo dokončno določili v naslednjih tednih."

Predvsem pa se je ekipa krepko okrepila. Izgubila je sicer Dana Martina, pripeljala pa je naslednje kolesarje: David De la Cruz, Davide Formolo, Mikkel Bjerg, Brandon McNulty, Alessandro Covi, Andres Camilo Ardila in Max Richeze. "Z okrepitvami smo naredili korak naprej, še posebej, kar se tiče kolesarjev, ki bodo lahko podprli Pogačarja in Aruja. Okrepili smo se predvsem s kolesarji, ki nam bodo pomagali narediti korak naprej na etapnih dirkah. Obenem smo uspeli pripeljati nekaj izjemni mladih kolesarjev. Nekaj je hribolazcev, potem pa sta tu tukaj tudi dva mojstra za vožnjo na čas Berg in McNulty."

Na klasikah in v sprintih bodo veliko stavili predvsem na Fernanda Gavirio in Alexandra Kristoffa. Piper je prepričan, da lahko ekipa v sezoni 2020 preseže letošnji izkupiček zmag. Zbrali so jih 29: "S kolesarji, ki jih imamo, bi bilo 30 zmag najmanj, kar lahko dosežemo. V preteklosti je samo Gaviria dobil skoraj 20 zmag v sezoni. Torej, če se nam bo vse izšlo ... Jasper Philipsen je bil 33-krat med najboljšimi desetimi. Enkrat je zmagal, a če vse to prenesete na naslednjo sezono, bi morda lahko dosegel pet do deset zmag. Brez pretiravanja. Najmanj 30 zmag je dosegljivih, ciljamo pa na 40."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ