Ekipe obveščene: Pripravljeni bodite na 29. avgust

Ekipe obveščene: Pripravljeni bodite na 29. avgust
02.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Velonews poroča, da naj bi agencija ASO, ki je zadolžena za organizacijo dirke po Franciji nekaterim ekipam sporočila, da naj bodo pripravljene na 29. avgust - začetek Toura.

Bodo dirko po Franciji letos izpeljali ali ne? Dnevno se pojavljajo različne govorice. Dejstvo je, da je francoski premier pred dnevi dejal, da so množične prireditve do septembra prepovedane. Celo vodilni pri francoski prvi nogometni ligi so se odločili, da predčasno zaključijo sezono, pa čeprav gre za eno izmed petih največjih lig v Evropi.

Obenem pa je ministrica za šport mnoge pomirila z izjavo, da Tour de France po vsej verjetnosti bo. Organizatorji se prav veliko niso oglašali, le iz vlade so potrdili, da so vseskozi v kontaktu in tehtajo med različnimi možnostmi. So pa pri velonews.com prišli do informacije, da naj bi organizatorji ekipam sporočili, da naj bodo pripravljene na to, da se Tour začne 29. avgusta.

Torej, po planu, potem ko so ga morali sprva prestaviti. To naj bi potrdili predstavniki treh ekip. Veliko se je govorilo tudi o tem, da bi namesto osmih vsako ekipo na Touru zastopalo po sedem kolesarjev, a je zdaj bolj ali manj jasno, da jih bo osem. Tako ne bo prostora za dodatna posebna povabila, saj je na to upal mladi zvezdnik Mathieu Van der Poel. Vsekakor bodo ekipe še kako zainteresirane za nastop, saj so morale mnoge krepko zmanjšati plače kolesarjem in osebju.

Sicer pa se že pojavljajo ideje o tem, kdaj bi se dirke lahko začele. Na Portugalskem želijo vse skupaj zagnati junija. Predsednik tamkajšnje kolesarske zveze Delmino Pereira je dejal, da je že poslal predlog vladi. Junija bi rad izpeljal dve dirki, potem pa bi začel delati na organizaciji tradicionalne dirke po Portugalski, ki jo želi izpeljati od 29. julija do 8. avgusta.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ