Ekipe potrjene, v Avstraliji trije Slovenci

Ekipe potrjene, v Avstraliji trije Slovenci
10.01.2016 AVTOR: D. Z.
Večina ekipa - izjema je UniSA Australia - je potrdila imena kolesarjev, ki bodo nastopili na prvi etapni dirki svetovne serije. Na startni listi trije Slovenci.

Prva dirka svetovne serije bo že po tradiciji Tour Down Under. Gre za 18. izvedbo te preizkušnje. Večina kolesarjev je v Avstralijo že odpotovala, saj bodo toplejše kraje lahko izkoristili tudi za dober trening. Dirka se bo začela 19. januarja. Govorimo o šestdnevni preizkušnji, ki se bo začela v Prospectu, končala pa v mestu Adelaide.

Najdaljša bo peta etapa do Willunge Hilla. Dolga bo 151,5 km. Sicer pa je že znana startna lista. Na dirki bodo nastopili trije Slovenci. V dresu Lampreja Meride kar dva. Marko Kump in Luka Pibernik. Prvič bo na dirki svetovne serije nastopil tudi Primož Roglič, ki vozi za LottoNL Jumbo. Zmago iz lanskega leta bo branil sveži avstralski državni prvak v kronometru Rohan Dennis.

Ob sebi bo imel izjemno ekipo BMC. Nenazadnje je v to ekipo prestopil tudi Richie Porte, ki je lani z dvema sekundama zaostanka za Dennisom zasedel končno drugo mesto. Največ etapnih zmag, kar 18, je dosegel Andre Greipel, ki ga letos ne bo na startu. Močno ekipo bo seveda imela tudi Orica GreenEdge.

Omenimo trikratnega zmagovalca te dirke Simona Gerransa, mladega Caleba Ewana, Michaela Albasinija in lani osmega Daryla Impeya. Najmlajši na startu bo prav prej omenjeni Ewan, ki ima vsega dobrih 21 let. Sledijo mu Zurlo, Gogl, Bettiol in naš Luka Pibernik z 22 leti. Najstarejši bo Gregory Henderson z 39 leti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ