Ekipni uspeh Adrie Mobila na etapni dirki v Idriji

Ekipni uspeh Adrie Mobila na etapni dirki v Idriji
14.07.2014 AVTOR: Matej Zalar
Etapna dirka za dečke v Idriji je posebnost, saj je edina tovrstna preizkušnja za najmlajše v Sloveniji.
Etapna dirka je za dečke nekaj posebnega, saj se prvič lahko pomerijo na enake vrste tekmovanju kot njihovi vzorniki, ki jih spremljajo prek televizijskih ekranov. Tokrat so v Idriji blesteli kolesarji Adrie Mobila, posamezne uspehi pa so zabeležili tudi v preostalih slovenskih klubih.

Prva etapa je bila gorska, dečke je za uvod čakal vzpon na Kanomeljsko razpotje. Dečki C so prevozili dva kilometra in pol, slavil je kolesar Adrie Aljaž Colnar. Na drugo mesto se je uvrstil tekmovalec iz Ptuja Miha Muršec, tretji pa je bil Colnarjev ekipni kolega Gal Glivar. Pri dečkih B, ki so vozili 3,7 kilometra dolg vzpon, je prevlado v letošnji sezoni nadaljeval Jan Bevc, ki je prehitel Marka Jeretino in Maja Žnidarja. Anže Skok, kolesar domače Sloge 1902 Idrije, je izkoristil prednost domačega terena in slavil v konkurenci dečkov A. Na oder za zmagovalce sta stopila še Martin Colnar in Nace Malovič. 

V drugi etapi je bila na vrsti ravninska krožna preizkušnja. V najmlajši kategoriji je po slabih 16 kilometrih in samostojnem pobegu spet slavil Aljaž Colnar, za njim pa sta se zvrstila Gal Glivar in Matic Kranjec Žagar. Pri dečkih B je bila zgodba podobna, le da je Jan Bevc za kar minuto in 37 sekund ugnal drugouvrščenega Marka Jeretino in Andreja Šranca na tretjem mestu. Pri dečkih A je Martin Colnar sicer ugnal Anžeta Skoka, vendar je domačin zadržal srebrno majico. 

V zadnji etapi pa je dečke čakal še kronometer, tako da je šlo za pravo etapno preizkušnjo. Aljaž Colnar se je na 5,8 kilometra dolgi progi edini spustil pod mejo desetih minut in zanesljivo zmagal, najboljši je bil tudi v skupnem seštevku. Drugi je bil Glivar, tretji pa Gaber Vandur. Pri dečkih B je Jan Bevc zmagal s povprečno hitrostjo kar 38 kilometrov na uro, kar je za tako mlade kolesarje zelo lep dosežek. Maj Žnidar in Jaka Čemažar sta se uvrstila na drugo oziroma tretje mesto.

Bevc je bil z veliko prednostjo najboljši tudi v skupnem seštevku pri dečkih B. Pri dečkih A je bil Martin Colnar za sekundo boljši od Skoka, vendar to ni bilo dovolj, da bi kolesarju Sloge vzel skupno zmago. Tretji je bil Žiga Jančar.

Kolesarji Adrie Mobila res prevladujejo v letošnji sezoni, in če bo Kolesarska zveza Slovenije namenila dovolj sredstev, potem se bodo lahko najmlajši slovenski kolesarji pomerili na etapni dirki Kids Tour v Berlinu, ki je že tradicionalno najbolj pomembna dirka v kategoriji dečkov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ