Ekipo Adrie Mobil dopolnila madžarski prvak in domači up

Ekipo Adrie Mobil dopolnila madžarski prvak in domači up
24.11.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Adria Mobil Cycling

Podoba članske ekipe Adrie Mobil za sezono 2022 je zaokrožena. Pisali smo že, da v Novo mesto prihajata Tilen Finkšt in Nik Čemažar, zdaj so Novomeščani pripeljali še Viktorja Filutasa in Jako Špoljarja.

Novomeška ekipa bo imela v prihodnji sezoni 11 kolesarjev in precej prevetreno zasedbo. Aljaž Omrzel in Gašper Katrašnik sta sklenila tekmovalno kariero, zato pa po nove izzive v Novo mesto prihajata Nik Čemažar in Tilen Finkšt, oba že s precej izkušnjami z dirk na kontinentalnem nivoju, zdaj pa si želita narediti še korak naprej.

Zadnji okrepitvi ekipe Marka Kumpa za sezono 2022 pa sta Viktor Filutas in Jaka Špoljar. Začnimo pri domačinu, Jaka Špoljar je edini iz številčne mladinske ekipe Adrie Mobil, ki je dominirala v slovenskem prostoru, nadaljeval kariero v domačem okolju: »Z novo sezono prestopam med člansko ekipo, česar se zelo veselim. Vesel sem, da bom lahko del te ekipe, s katero verjamem, da bomo dobro sodelovali. Komaj čakam novo sezono in nove izzive z ekipo«.

Nekoliko manj poznan pa je Viktor Filutas, 25-letni madžarski državni prvak, ki dobro dirka tudi na velodromu in bo imel zato na Dolenjskem dobre pogoje za nadaljnji razvoj. »Izhajam iz prave kolesarske družine, oče je svetovni rekorder, mama pa je po mojem rojstvu domov prinesla medaljo s svetovnega prvenstva. Letvica je postavljena zelo visoko in resnično želim nadaljevati njihovo zapuščino. Začetek moje kariere sega v leto 2013 in do sedaj sem dirkal v številnih kontinentalnih ekipah. Kolesarski klub Adria Mobil je moj korak naprej in moja dolgoletna želja. Nova ekipa je zame priložnost, ki jo do sedaj še nisem imel. Ni skrivnost, da želim nastopiti na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024 in želim si, da bi lahko do takrat ostal s to ekipo,« je za spletno stran Adrie Mobil povedal Filutas.

Ekipa Adrie Mobil za sezono 2022:

Aljaž Colnar

Aljaž Jarc

Boštjan Murn

David Per

Gal Glivar

Jaka Špoljar

Kristjan Hočevar

Nik Čemažar

Tilen Finkšt

Viktor Filutas

Žiga Horvat

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ