Ekskluzivno! Patrik Sinkewitz: Spoštujem vse, vendar se nikogar ne bojim!

Ekskluzivno! Patrik Sinkewitz: Spoštujem vse, vendar se nikogar ne bojim!
12.06.2013 AVTOR: D. Z.
Mnogi kot prvega favorita za zmago na dirki po Sloveniji omenjajo Patrika Sinkewitza. Nemec je potrdil, da prihaja po zmago!

"Spoštujem vse, vendar pa se nikogar ne bojim"
"Ne vem, če sem res favorit. Zavedam se, da sem dobro pripravljen. Biti hočem čim boljši in tako kot vedno, želim si zmagati," je potrdil Patrik  Sinkewitz, ki bo na dirki po Sloveniji nastopil v dresu hrvaško-italijanske ekipe Meridiana. Nemec se s konkurenco ne obremenjuje.

"Spoštujem vse, vendar pa se nikogar ne bojim. Odpeljal bom svojo dirko in šele med dirkanjem bom videl, kako dobri so konkurenti, predvsem pa, kako se bom sam počutil. Osredotočen bom samo nase, na mojo vožnjo," je za bicikel.com še pojasnil Sinkewitz, ki bo z ekipo v Slovenijo prišel šele v četrtek dopoldne.

Na dirko ne pridem po drugo mesto
Nemec se tudi s slovenskimi kolesarji prav preveč ne obremenjuje. "Zagotovo bodo motivirani. Jasno. Oni dirkajo doma. Vendar ne vem, kako dobri so. To morate vprašati njih," je z nasmehom dodal Sinkewitz. Da pa najmočneji ne zmagajo vedno, je izkusil že v nedeljo v Avstriji, kjer je zasedel tretje mesto, saj sta ga prehitela Riccardo Zoidl in Radoslav Rogina.

"Tudi v Avstriji so mi postavili podobno vprašanje, če bom zmagal. Odgovoril sem, da na dirko ne pridem po drugi mesto. Jasno. Želim zmagati, seveda pa lahko to uspe samo enemu. A lahko vsaj poskusim. Cilj je vsekakor zmaga."

Odločali bodo vzponi
Sinkewitz z dirko po Sloveniji že ima izkušnje in v prejšnjih letih je že spoznal, da je naša dirka še kako hribovita. "Težka bo. Zares težka. Tu sem nastopil že štirikrat ali petkrat. Vedno je bilo težko, tokrat pa bo dirka še bolj zahtevna. Najprej kronometer, v drugi etapi že dolg klanec potem pa še zahteven zaključek. Tu bo še zares kraljevska etapa," je še dejal Sinkewitz, ki očitno dobro pozna traso.

Tudi traso kraljevske eape: "Seveda. Tam sem že kolesaril. Tudi na dirki, tako da mi je to območje zelo dobro poznano." Predvsem pa se Nemec strinja, da bodo na dirki zmagovalca odločili vzpon, in ne ljubljanski prolog: "Predvidevam, da bomo za progo potrebovali okrog 12 minut. Lahko se izgubi nekaj sekund, vendar niti približno ne toliko, kot na vzponih. Tisti, ki bo dobil kronometer še ne bo avtomatsko dobil tudi dirke."

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ