EKSKLUZIVNO: Cannondale z disk zavorami na Pariz-Roubaix

EKSKLUZIVNO: Cannondale z disk zavorami na Pariz-Roubaix
07.04.2012 AVTOR: D. Z.
Moštvo Liquigas-Cannondale je na dirko Pariz-Roubaix pripeljalo prav posebna kolesa. Gre za nove modele, ki pa jih kolesarji še ne smejo uporabljati.

Na treh priloženih fotografijah, ki nam jih je iz Belgije poslal Kristjan Koren, lahko opazite eno posebnost novega kolesa. Gre za disk zavore. Novost, ki so jo pri Cannondaleu kot prvi uvedli na ciklokros kolesih. Zdaj pa so se očitno odločili, da znanje, ki so ga tam že uporabili, prenesejo še na cestna kolesa.

Kolesarji italijanskega moštva so tako samo dan pred klasiko Pariz-Roubaix lahko preizkusili prav posebno kolo. "Zavirati s tem kolesom je nekaj posebnega," je bil kratek a jasen Koren, ki se je kljub poškodbi odpravil v Belgijo. Sicer pa bo Koren zgolj podpisal startno listo in takoj po startu tudi odstopil, saj je poškodba tako huda, da po padcu na dirki po Flandriji sploh še ni opravil pravega treninga.

"Samo podpišem startno listo in grem nazaj v avtobus. Tako bo boljše, saj nočem pretiravati," je še pojasnil Koren. Tudi nejgovi preostali klubski kolegi pa prej omenjenga kolesa na nedeljski dirki ravno tako ne bodo smeli uporabljati. Razlog je ta, da kolo pri Mednarodni kolesarski zvezi še ni registrirano.

A očitno se bodo počasi tudi v cestnem kolesarstvu uveljavljale disk zavore. S takimi kolesi so se pred časom pohvalili že pri Colnagu, še kako prav pa bi prišle prav v dežju in blatu Severnega pekla. Zaenkrat še ni jasno, kdaj bo UCI Cannondaleu dovolila uporabo takih koles.

foto: KK

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ