Ekskluzivno: Fotografije Vincenza Nibalija s Tenerifov

Ekskluzivno: Fotografije Vincenza Nibalija s Tenerifov
01.04.2013 AVTOR: D. Z.
V senci enodnevnih belgijskih klasik se mojstri za tritedenske preizkušnje že intenzivno pripravljajo na Giro ali Tour. Nekateri z dirkami, drugi s pripravami na visoki nadmorski višini.
Nekateri se v teh dneh že merijo na dirki po Baskiji. Me drugimi so to Alberto Contador, Richie Porte, Andy Schleck, Thomas De Gendt, Van Garderen, Jakob Fuglsang, Jurgen Van den Broeck, Samuel Sanchez … Med temi sta tudi Jani Brajkovič in Simon Špilak. Prav Brajkovič je član Astane, ki naj bi nastopil tudi na prihajajočem Giru.

Tam bo kot kapetan kazahstanskega moštva dirkal Vincenzo Nibali. Italijan je drugič zapored dobil dirko Tirreno-Adriatico, po odstopu na klasiki Milano-Sanremo pa se je podal na priprave. In sicer na višinske priprave na Tenerife, kjer nadgrajuje formo pred Girom. Seveda ga čaka še nastop na dirki po Trentinu, kjer bo čas za preizkušanje forme tudi z nekaterimi kolesarji, s katerimi se bo potem na Giru pomeril v boju za rožnato majico. Tudi z Bradleyjem Wigginsom.

In tako se v teh dneh Nibali skupaj z nekaterimi klubskimi kolegi – na fotografijah lahko prepoznate tudi Enrica Gasparotta in Paola Tiralonga – zadržuje na Tenerifih. Z njimi je tudi Gorazd Štangelj. »Sem pripeljemo kolesarje, ki želijo nastopiti na Valonski puščici, Liegu in drugih dirkah, ali pa stopnjujejo formo za Dirko po Italiji. In vsak ima prilagojen program, « nam je iz 2150 metrov visokih krajev sporočil športni direktor Štangelj, ki bo več o pomembnosti, skrivnostih in tudi pasteh teh priprav pisal v kolumni v naslednji številki revije Bicikel.

Nekaj besed bo namenil tudi Nibaliju, ki je, kot lahko vidite, glavna oseba tudi fotografij, ki jih prilagamo. »V takšnih razmerah je zelo pomembno, da kolesarjem zagotovimo sprotno regeneracijo, saj je v teh pogojih počasnejša, « je še dejal Gorazd Štangelj. Vabljeni k ogledu fotografij in tudi k branju naslednje številke revije Bicikel.

Na spodnji povezavi pa si lahko pogledate, kaj so povedali nekateri favoriti za zmago na dirki po Italiji. V filmu nastopajo Ryder Hesjedal, Vincenzo Nibali, Bradley Wiggins, Ivan Basso in Samuel Sanchez. Zdaj je jasno, da bo na startu tudi Cadel Evans, ki si želi nastopiti tako na Giru kot na Touru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ