Ekskluzivno: Martinelli v Sloveniji o Brajkoviču in Touru

Ekskluzivno: Martinelli v Sloveniji o Brajkoviču in Touru
16.06.2012 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Sloveniji je kolesarje Astane nekoliko presenetljivo obiskal tudi Giuseppe Martinelli. Nekoč športni direktor pri uspehih Marca Pantanija, Gilberta Simonija in Damiana Cunega, zdaj pa menedžer Astane.
Prišel in takoj videl zmago
S prikazanim v prvi etapi je bil Giuseppe Martinelli nadvse zadovoljen. Nenazadnje se je kolesar Astane Simone Ponzi veselil etapne zmage in prevzema vodstva v skupnem seštevku. Martinelli je sicer pred pogovorom poudaril, da je na tej dirki glavni mož Gorazd Štangelj, vendar si je kasneje vseeno vzel čas in najprej izrazil navdušenje nad Ponzijevo zmago.

"To je zmaga za dodatno samozavest. Do zdaj nismo zmagali ravno velikega števila dirk. Sicer smo dobili nekaj pomembnih dirk, vendar količinsko nimamo prav veliko zmag. Zato je tudi ta uspeh za nas zelo pomemben. Tudi za mirnejši odhod na Tour, ki je za nas glavni cilj sezone," je priznal Giuseppe Martinelli.

V Sloveniji zaradi Brajkoviča in Božiča
Izkušeni strokovnjak, ki se lahko pohvali s tem, da je do zmag na Giru med drugim vodil Gilberta Simonija in Damiana Cunego, spremljal pa je tudi Marca Pantanija pri njegovem neverjetnem podvigu. Pantani je zadnji kolesar, ki je v eni sezoni dobil tako Giro kot Tour. To je bilo zdaj že daljnega leta 1998.

Pred letošnjo dirko po Franciji pa Martinelli ne skriva visokih pričakovanj. Potrdil je tudi, da bo Jani Brajkovič kapetan Astane. Prav zato je Belokranjca prišel obiskati na dirko po Sloveniji: "Sem sem prišel, da bi videl Brajkoviča še pred začetkom dirke po Franciji. Borut Božič je tudi tisti, ki bo odšel na Tour. Obenem jima hočem vliti dodatno samozavesti, saj do začetka Toura manjka samo še dober teden."

Martinelli: "Jani mora ostati miren."
In z videnim je bil Martinelli očitno zadovoljen. Ne samo v prvi etapi. Priznal je, da je že na dirki Criterium du Dauphine videl, da Brajkovič formo stopnjuje ob pravem času: "Priprave potekajo dobro. Za njim je Dauphine, kjer je bil že zelo dober. Vsi vedno pričakujejo, da se vedno lahko zmaga, vendar smo se tam srečali z Wigginsom in Skyjem. Ti so bili premočni tudi za nas. Dirka po Sloveniji pa je še ena stopnička više na poti proti Touru."

Martinelli ima ogromno izkušenj iz največjih etapnih dirk, zato tudi dobro ve, kako se mora Brajkovič v zadnjih dneh pripraviti na tritedensko preizkušnjo: "Jani mora ostati miren. Na Tour gremo z visokimi cilji. Vem, da bo težko že takoj med najboljšimi, vendar sam zares verjamem vanj in njegove sposobnosti. Vem, da je zelo dober in upam, da se mi bo za to oddolžil. Cilj je priti med prvih deset v skupnem seštevku. Če nam to uspe, bo dobro. Obenem želimo biti v ospredju v eni izmed gorskih etap.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ