Ekstremne vremenske razmere: Bodo kolesarji končno (u)slišani?

Ekstremne vremenske razmere: Bodo kolesarji končno (u)slišani?
21.03.2015 AVTOR: D. Z.
Ekstremne vremenske razmere. O tem so na posebnem sestanku govorili predstavniki kolesarjev in organizatorji dirk.

Sneg in mraz na klasiki Milano-Sanremo 2011. Dirko so sicer skrajšali, vendar vseeno izpeljali. Vročina, veter in prah v eni izmed etap na letošnji dirki po Omanu. Kolesarji so se pritoževali, organizatorji, na čelu z legendarnim Eddyjem Merckxom so dolgo vztrajali. Kasneje so vendarle popustili in odpovedali etapo. Etapa na Giru 2014, ko so morali kolesarji v snegu čez Gavio in Stelvio.

Dejstvo je, da so morebitne odpovedi dirk povsem v rokah organizatorjev - kolesarji so le malokrat dovolj odločni pri svojih zahtevah, predvsem pa ponavadi niso dovolj složni- ki kolesarje in športne direktorje prepogostokrat ustrahujejo z besedami, da dirke, če jo enkrat odpovejo, naslednje leto ne bo več. Očitno pa se kolesarjem obetajo boljši časi.

V Milanu so se dan pred klasiko Milano-Sanremo sestali predstavniki Organizacije profesionalnih kolesarjev, ekip in organizatorji dirk. Govorili so prav o protokolu in postopanju na dirkah, kjer bodo vladale ekstremne vremenske razmere. Sestavili so sklep, ki ga bodo poslali na Mednarodno kolesarsko zvezo. Ta naj bi ga preučila, če se bo z njim strinjala, pa bi nova pravila lahko veljala od naslednje sezone dalje. Kakšni so sklepi, še ni znano.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ