E'Leclerc Klub Polet s polno paro v novo sezono

E'Leclerc Klub Polet s polno paro v novo sezono
15.03.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na cestni dirki kategorije 1.1. Classica citta di Padova bodo sezono uradno začele tudi članske kolesarke.

Ekipa E'Leclerc Klub Polet(od leve proti desni): Urša Pintar, Špela Kern, Urška Kalan, Ajda Opeka,Sara Frece, Andreja Godec, Polona Batagelj, Alenka Novak

Dirko v Padovi lahko spremljate na tej povezavi

Pred jutrišnjim startom smo se v trgovini Maxisport Čerin (v ljubljanskem BTC-ju v poslovni stavbi Diamant) srečali s kolesarkami pri predaji koles.

Tudi letos jih je s kolesi opremilo podjetje Proloco trade d.o.o. iz Kranja, kar pomeni, da so že sedmo sezono opremljevalec ženske ekipe. Ob peti obletnici med tekmovalno elito sta jim Maja in Lucijan Virnik zaželela čim manj padcev oziroma sploh nič padcev in nesreč.

Tokratna zasedba ekipe E'Leclerc Klub Polet je mlajša od prejšnjih, tako da je dolgoletno delo športnega direktorja ženske ekipe Gorazda Penka obrodilo sadove. V tekmovalno kolesarstvo vstopa nov rod mladih kolesark.

V drugi polovici lanske sezone je ekipo še dodatno okrepila Polona Batagelj, od katere letos tudi največ pričakujejo.

"Celotna ekipa je v lanski sezoni naredila korak naprej, je pa seveda cilj v letošnjem letu še bolj napredovati. Rezultatsko to pomeni doseči kakšen rezultat na cestni dirki med prvih deset. Lanski rezultati, denimo 22. mesto na olimpijskih igrah Polone Batagelj in 15. mesto Urške Kalan med mladinkami na svetovnem prvenstvu, niso slabi že za moško kolesarstvo, ki ima dolgoletno tradicijo. Po petih letih smo lahko ob teh dosežkih kar ponosni, bo pa ta cilj težko dosegljiv, to vemo vsi. Ne glede na vse so dekleta zagnana, v prid pa jim gre tudi dejstvo, da je bila Polona Batagelj lani druga najmlajša na olimpijskih igrah, Urška Kalan pa se s kolesarstvom ukvarja šele dve leti," se je razgovoril  športni direktor in selektor ženske reprezentance pri Kolesarski zvezi Slovenije Goraz Penko.

Kot je razvido že iz imena, je lanskoletnega dolgoletnega sponzorja Garmin v letošnjem letu nadomestilo podjetje E'Leclerc, ki je v lanskem letu "debitiralo" med svežimi sponzorji v kolesarstvu s sponzoriranjem kronometra na Maratonu Franja, pri katerem bo sodelovalo tudi letos.

Lani je zabeležila ženska ekipa nekaj več kot 35 startov in tako naporen koledar jih čaka tudi v prihodnjih mesecih. Po krajšem klepetu smo jim zaželeli uspešno sezono, ki jo bodo odprle jutri na dirki prve kategorije.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ