Električna kolesa: zanima nas vaše mnenje

Električna kolesa: zanima nas vaše mnenje
08.12.2014 AVTOR: Švigelj Uroš
Pri naših severnih evropskih sosedah se odvija elektrificirana renesansa mobilnosti na kolesih. Ponudba mestnih, treking, služnostnih in gorskih koles je postala naravnost neverjetna. V Sloveniji pa tiho brnečih koles še vedno ne videvamo pogosto...

Kolesa s pomožnim električnim pogonom največkrat povezujemo z mestnimi bicikli, ki so namenjeni vožnji na delo in po manjših opravkih v urbanih okoljih. Ker ne povzročajo hrupa, ne onesnažujejo zraka in zmanjšujejo gnečo na cestah, so idealna rešitev za gosto poseljena območja. Za nameček so neprimerno cenejši kot avtomobili, kar pa Slovencem ni dovolj. Bi morda pomagale subvencije?

Vse več je tudi e-koles, ki so namenjena rekreativni uporabi – naj bodo fitnes kolesa, s katerimi se lahko rekreiramo na poti v službo ali pa gorska kolesa, s katerimi lahko držimo tempo mlajše ali hitrejše družbe.

Zanima nas kaj si mislite o določenih tipih električnih koles in iščemo odgovor, zakaj domača prodaja zaostaja za osrednjo in severno Evropo. Zahvaljujemo se za sodelovanje v anonimni anketi, katere rezultate bomo analizirali in objavili v naslednjem Biciklu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ