Elia Viviani do naslova na zahtevni trasi

Elia Viviani do naslova na zahtevni trasi
30.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Italijani so šele danes izpeljali državno prvenstvo in med elito se je zmage kljub selektivni progi veselil sprinter Elia Viviani. Očitno več kot samo sprinter.

Italijansko državno prvenstvo – gostile so ga terme Darfo Boario – je bilo nadvse zahtevno, dolgo pa kar 223 kilometrov. Predvsem člani Bahraina Meride so bili zelo aktivni. V zaključku so se v beg podali Domenico Pozzovivo, Daniel Oss in Elia Viviani. Sledil je zadnji vzpon, na katerem je napadel Pozzovivo, ki si je privozil nekaj metrov prednosti. Potem pa se je iz ozadja preselil še Giovani Visconti, medtem ko je Viviani pokazal izjemno formo. Poskrbel je, da je še pred ciljem ujel Pozzoviva. V sprintu seveda ni imel prave konkurece. Viviani (Quick Step) se je lahko v izjemni sezoni veselil še naslova državnega prvaka.

Drugi je bil Visconti, tretji pa Pozzovivo. Oba člana Bahraina Meride. “Nikoli si nisem mislil, da bi danes na tako zahtevni trasi lahko zmagal. Iz naše ekipe smo bili samo štirje, a smo vse izpeljali popolno, tako da se moram za to zahvaliti kolegom, ki so se povsem žrtvovali zame,” je dejal 29 letni Viviani: “Ko smo z Ossom in Pozzovivom napadli, sem vedel, da je to prava poteza. Ko je Pozzovivo izpeljal protinapad in si privozil deset sekund prednosti, nas je tik pod vrhom klanca iz ozadja ujel še Visconti. Takrat sem vedel, da sem v dobrem položaju, saj sem jima lahko samo še sledil.” Četrti je bil Santaromita, sledil ipa so Oss, Felline, Martinelli, Puccio, Battaglin, Tonelli, Cattaneo ...

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ