Elia Viviani dobil kaotičen sprint v Tel Avivu

Elia Viviani dobil kaotičen sprint v Tel Avivu
05.05.2018 AVTOR: D. Z.
Tel Aviv je gostil cilj prve druge etape na dirki po Italiji. Sprint je dobil Elia Viviani, vodstvo je po zaslugi bonifikacijskih sekund na letečem cilju prevzel Rohan Dennis.

Na dirki po Italiji je bila na sporedu druga etapa od Haife do Tel Aviva v Izraelu. To je bila etapa za sprinterje. Kolesarji so imeli na voljo dva leteča cilja in gorski cilj.

In prav na drugem letečem cilju je ekipa BMC pripravila vlak za včeraj drugega Rohana Dennisa, ki je za vodilnim Tomom Dumoulinom zaostajal za dve sekundi. Avstralec je leteči cilj dobrih 60 kilometrov pred ciljem tudi dobil in je tako prevzel rožnato majico.

Ostal je še boj za etapno zmago. Lastnike domače ekipe Izrael Cycling Academy je razveselil Boivin, ki se je podal v samostojni pobeg. A nekaj manj kot 20 kilometrov pred ciljem je bilo njegovega poskusa konec. Sledil je boj za pozicije in napet zaključek. Zaključni kilometri so bili kar kaotični, saj na zavitih cestah ekipe niso uspele sestaviti sprinterskih vlakov. Sledila je dolga ciljna ravnina in prvi je sprint začel Jakub Mareczko.

Italijan je s tem zgodnjim napadom pripravil idealen teren za sprint Eliji Vivianiju, ki je prišel iz ozadja. Na letošnji dirki tistih največjih, najboljših sprinterjev ni, a vendar je Elia Viviani pokazal nadvse uspešno pospeševanje. Lahko se je veselil zaslužene zmage. Drugi je bil Jakub Mareczko, tretji pa Sam Bennett. Rohan Dennis pa je uspel obleči rožnato majico in je tako postal 23. kolesar, ki je majico vodilnega oblekel na vseh treh tritedenskih dirkah.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ