Elia Viviani ugnal tudi Cavendisha

Elia Viviani ugnal tudi Cavendisha
05.02.2015 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani je v sprintu 2. etape dirke po Dubaju premagal Marka Cavendisha. Slovencev ni bilo povsem v ospredju. Cavendish ostaja v vodstvu.

Druga etapa dirke po Dubaju se je po 185 prevoženih kilometrih končala v Pal Jumeirahu. Ubežno skupino, ki je večji del ravninske etape vztrajala v ospredju so sestavljali Enrico Battaglin (Bardiani CSF), Rafaa Chtioui (Skydive Dubai), Davide Frattini (UnitedHealthcare), Bernhard Eisel (Team Sky) in Chun Kai Feng (Lampre-Merida). Po prvem letečem cilju sta Eisel in Battagalin počakala glavnino, preostali pa so vztrajali v pobegu in si privozili že več kot pet minut in pol prednosti.

Ko pa je kolesarje v zadnjih 70 kilometrih pričel ovirati še veter, so se na čelo postavili člani BMC in takrat se je prednost ubežnikov hitro zmanjšala. V ospredju je kmalu ostal samo še Chtioui in takrat so tudi v glavnini prenehali z narekovanjem tako ostrega ritma. Tako je Chtioui imel okrog dve minuti prednosti. V zadnjih 20 km je prišlo tudi do nekaterih pradcev, deset kilometrov pred ciljem pa je glavnina ujela še prej omenjenega ubežnika Chtiouija.

Začel se je boj sprinterskih moštev. Kolesarji Giant Alpecina so bili v ospredju, pa Astana z Vincenzom Nibalijem. Kilometer in pol pred ciljem je Eisel v ospredju pripeljal vlak Skya, a jih je sprva povsem zasenčil vlak moštva Etixx Quick Step. Sprinter Astane Andrea Guardini je ostal brez pomočnikov in se je postavil v zavetrje Marka Cavendisha. Sky je imel dober kilometer pred ciljem še pet kolesarjev v ospredju. Ben Swift je bil zadnji pomočnik Elie Vivianija.

A Mark Renshaw se je skoz zadnji ovinek pripeljal prvi in takoj za njim se je vozil njegov kapetan Mark Cavendish. Italijan Guardini je tokrat prvi začel s sprintom, a se je nekoliko uštel. Tik za njim se je vozil Elia Viviani in rojaka je uspel prehiteti okrog sto metrov pred ciljem. Kolesar Skya se je lahko veselil zaslužene zmage. Še najbolj se mu je približal Mark Cavendish, tretji pa je bil tokrat Guardini.

Cavendish je obdržal majico vodilnega, pred Vivianijem ima tri sekunde prednosti. Slovencev tokrat ni bilo med desterico. Še najboljši je bil Grega Bole na 17. Mestu, Luka Pibernik je bil 23. Spomnimo. Na dirki nastopa šest Slovencev. Grega Bole, Luka Pibernik, Simon Špilak, Luka Mezgec, Jan Polanc in Jani Brajkovič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ