Elia Viviani: "Tudi Sky potrebuje sprinterja"

Elia Viviani: "Tudi Sky potrebuje sprinterja"
16.06.2016 AVTOR: D. Z.
Elia Viviani bo po odpovedi Bena Swifta v sprintih vsekakor prvi adut Skya na dirki po Sloveniji. Pa bo dobil priložnost za dokazovanje?
nci ogledal traso dirke po Sloveniji.Pa je bil z videnim zadovoljen?

Ena ali dve priložnosti?
Tudi Elia Viviani, tako kot vsi preostali sprinterji, ni povsem prepričan, da bo imel na dirki po Sloveniji dve priložnosti za zmago. Prva etapa je namreč nadvse nepredvidljiva in tega se Viviani dobro zaveda:

"Zadnja etapa do Novega mesta bo vsekakor namenjena sprinterjem. Za prvo pa ne vem. Tisti vzpon 20 kilometrov pred ciljem bo vsekakor predstavljal priložnost za napad kolesarjev, ki so na vzponih močnejši. Videli bomo. Lahko se zgodi marsikaj. Lahko dobim dve priložnosti, lahko pa samo eno. " Predvsem pa ima ob sebi nadvse 'hitro ' ekipo, ki bi mu lahko sestavila dober vlak. Pa čeprav se je moral zaradi padca nastopu odpovedati Ben Swift.

"V Skyu se dobro počutim "
"Fenn, Nordhaug in Moscon mi lahko zelo pomagajo. Tu je zelo hitra ekipa. Škoda, ker smo že pred dirko izgubili Swifta. V nasprotnem primeru bi bili še bolj konkurenčni, " je pojasnil Viviani, ki se v Skyu očitno dobro znajde. Pa čeprav to ni ekipa, ki bi posvečala veliko pozornosti sprinterjem:

"V Skyu je sprinterjem nekoliko težje samo na na velikih tritedenskih dirkah. Tam se moramo znajti sami. Ampak, to je pričakovano. Tako velika ekipa na Giru in Touru cilja na končno zmago. Sam poskušam izkoristiti svoje priložnosti. Tudi taka ekipa pa potrebuje sprinterja in tu se dobro počutim. " Elia Viviani je dopolnil 27 let in je eden izmed sprinterjev, ki je občutil pravo moči zdaj tudi na dirki po Sloveniji velikega tekmeca Marka Cavendisha.

"Cavendish je morda celo najboljši "
O njem govori, kot o najboljšem sprinterju: "Cavendish je vsekakor najboljši sprinter na tej dirki. Je tisti, ki ga bomo morali premagati, saj je zdaj že v formi za Tour. Je eden izmed najboljših sprinterjev na svetu, morda celo najboljši. To, kar je uspelo zmagati Cavendishu ni uspelo nobenemu drugemu sprinterju. Mislim, da je v dobri formi in hoče ob krstnem nastopu prvič zmagati tudi tu v Sloveniji. "

In, zakaj italijanski sprinter tako ceni Britanca, ki vozi za Dimension Dato: "Dirke, ki jih je že dobil, jih ni dobil noben drugi sprinter. Kittel je morda najmočnejši sprinter, vendar pa je Cavendish polega etapnih zmag dobil na primer Milano-Sanremo, pa tudi druge pomembne dirke.Vsekakor je kolesar, ki ga moramo občudovati. Mislim, da je še vedno dober, pa čeprav je že vrsto let na visoki ravni. "

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ