Elisa Longo Borghini zablestela v Flandriji, zelo dobra tudi Bujakova

Elisa Longo Borghini zablestela v Flandriji, zelo dobra tudi Bujakova
07.04.2015 AVTOR: Matej Zalar
Nekoliko v senci moškega spektakla je v nedeljo potekala tudi ženska različica dirke po Flandriji, ki je pripadla Elisi Longo Borghini.
Dirka po Flandriji je z naskokom najtežja dirka v ženskem koledarju svetovnega pokala. Na štartu dirke je bilo 152 kolesark, med njimi tudi ekipa BTC City Ljubljana, ki so se podale na 144,9 kilometra dolgo pot. Kolesarke so premagale 10 vzponov in pet tlakovanih odsekov.

Začetek dirke ni bil kdove kako razburljiv, saj so kolesarke Orice AIS-a z visokim tempom preprečile vsakršen poizkus pobega. Glavnina dogajanja se je, tako kot pri moških, zgodila v zadnjih 50 kilometrih dirke, ko so se pobegi vrstili eden za drugim.

35 kilometrov pred ciljem se je odpeljala Longo Borghinijeva, sledila ji je le Trixi Worrack. Slednjo so zasledovalke kmalu ujele, nekdanja italijanska državna prvakinja pa je sama nadaljevala čez vzpon na Kruijsberg.

Kolesarke v glavnini so spoznale, da je Borghinijeva zelo močna, zato se je devet kolesark pognalo v lov za njo, med njimi tudi Lizzie Armistead, svetovna prvakinja Pauline Ferrand-Prevot in Jolien D'hoore, ekipna kolegica Borghinijeve.

Italijanka je imela ob vstopu v zadnji kilometer dirke še vedno minuto prednosti, zato je lahko mirno, z dvignjemi rokami prevozila ciljno črto ob navdušenju ogromnega števila gledalcev v Flandriji. Ekipni uspeh je z drugim mestom dopolnila D'hoorejeva, tretja pa je bila Anna Van Der Breggen.

"Počutim se kot v sanjah. V vsakem pobegu sem vedno najpočasnejša, zato mi je bilo jasno, da moram zbežati sama. Sledila sem občutkom in uspelo je," je Longo Borghinijeva na Twitterju zapisala po dirki. 

Eugenia Bujak je s 17. mestom spet dokazala, da spada tik pod sam vrh v ženskem kolesarstvu, le vprašanje časa pa je, kdaj se bo Poljakinji posrečila še boljša uvrstitev. Polona Batagelj je končala na 50. mestu, Martina Ritter na 53., Urša Pintar, Špela Kern in Mia Radotić pa dirke niso končale.

 
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ