Elita v Kamniku: Blaža Klemenčič in Miha Halzer v krosu

Elita v Kamniku: Blaža Klemenčič in Miha Halzer v krosu
28.06.2013 AVTOR: D. Z.
Kamnik bo v nedeljo gostil mednarodno dirko prve kategorije v gorsko-kolesarskem olimpijskem krosu. Ob številnih zvezdnikih bo manjkala Tanja Žakelj.

Tekma tako visokega ranga bo na slovenskih tleh drugič, med tekmovalci in tekmovalkami pa bosta za slovensko javnost najzanimivejša Blaža Klemenčič in Miha Halzer, Tanje Žakelj v Kamniku ne bo. Kamniški Calcit Bike Team bo dirko organiziral 16. zapored, Kamniški kros z oznako UCI C1 pa bo tokrat prvič.

Sploh prvo dirko omenjene kategorije je gostilo Zlatoličje leta 2006. Tekma bo štela tudi za slovenski pokal, zato organizatorji pričakujejo veliko udeležbo slovenskih tekmovalcev, na seznamu prijavljenih je tudi nekaj tujih, že uveljavljenih imen.

V ženski konkurenci, start bo ob 10. uri, bo svojemu klubu zmago skušala prikolesariti Blaža Klemenčič, ki bo dan prej nastopila na svetovnem prvenstvu v maratonu v avstrijskem Kirchbergu. Na startu ne bo Tanje Žakelj, aktualne evropske prvakinje in vodilne tekmovalke v svetovnem pokalu, ki bo na isti dan nastopila na močni mednarodni dirki poljske tekmice Maje Wloszczowske.

Zanimiv boj na moški dirki

Zanimiv boj za mesta na vrhu se obeta na moški dirki, ki se začne ob 14. uri. Poleg Mihe Halzerja, evropskega podprvaka v krosu na izpadanje, bodo barve domačega kluba branili člani reprezentance Rok Korošec, Urban Ferenčak, Gregor Krajnc in Peter Zupančič, v dresu Calcita bo nastopil tudi Boštjan Hribovšek, na startu ne bo manjkal aktualni državni prvak Matjaž Budin.

V boj za najvišja mesta se bosta podala dva že uveljavljena tekmovalca. V Kamniku bosta nastopila Belgijec Jens Schuermans, ki je na minulem EP v Bernu osvojil drugo mesto med mlajšimi člani, letos je zmagal na dirki svetovnega pokala v Novem Mestu, v skupnem seštevku pa je drugi, in Avstrijec Alexander Gehbauer, deveti iz Londona 2012 in osmi z EP.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ