Elitov Qubo Power Fluid je preprosta in tiha izbira med trenažerji

Elitov Qubo Power Fluid je preprosta in tiha izbira med trenažerji
03.12.2014 AVTOR: Matej Zalar
Model Qubo s fluidno zavoro je v preteklih letih na testih prejel ogromno nagrad, predvsem zaradi zanesljivosti in enostavnosti, ki sta na voljo po (razmeroma) nizki ceni.

Trenažer Elite Qubo Power Fluid lahko po akcijskih cenah kupite v trgovini ali na spletni strani trgovine Maxisport Čerin - www.maxisport.si/trenazerji-i n-valji/elite/elite-qubo-powe r fluid.html

Razvoj vse bolj teži k povezovanju trenažerjev z računalniki in popestritvijo treninga s pomočjo simulacij, a včasih so najboljše rešitve še vedno najbolj enostavne. Elite Qubo Power Fluid je eden najlažjih za uporabo, po podatkih raziskav pa tudi trenutno najtišja izbira na tržišču.

Kot lahko razberemo iz imena, je glavna lastnost njegova fluidna zavora. Kolo s pomočjo enostavnega zapenjalca namestimo v okvir, zavore pa se plašč dotakne šele, ko svojo težo prenesemo na kolo. Zavora deluje progresivno, torej hitreje kot poganjamo pedala, več energije bomo za to porabili. Tako kot na cesti.

Zavora pri novem modelu je za 100-odstotkov bolj zmogljiva kot pri standardnem modelu, to pa je praktično tudi edina razlika. Je pa tako opevana zavora res precej tišja od klasične mehanske ali električne različice, zato jo bodo veseli tudi kolesarji, katerih sosedje in družine niso tako tolerantni.

Pri Eliteu so izpostavili tudi gibljiv okvir, ki naj bi simuliral gibanje na cesti, vendar je razlika v občutku minimalna. Boljša izbira so gibljive noge Ritmo feet, ki pridejo v kompletu s trenažerjem Realtour ANT.

Qubo Power Fluid je povezljiv z Eliteovo My E-Training aplikacijo, ki si jo na pametne telefone in tablice lahko naložimo zastonj, tako da povsem prikrajšani za novo igračko ne bodo niti ljubitelji tehnologije.

Omenjeni trenažer je dejansko eden najboljših na tržišču, ko primerjamo razmerje med zmogljivostjo in ceno. Če si med zimskim treningom in v deževnih dneh ne želite interaktivne izkušnje, temveč le možnost za trening v zavetju doma, je Qubo Power Fluid zelo dobra izbira.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ