Ena izmed najboljših gorskih kolesark prihaja v BTC City Ljubljana

Ena izmed najboljših gorskih kolesark prihaja v BTC City Ljubljana
27.12.2014 AVTOR: D. Z.
Eva Lechner. Ena izmed velikih tekmic tudi Slovenk Tanje Žakelj in Blaže Klemenčič, bo naslednje leto na nekaterih dirkah nastopala za BTC City Ljubljana.

"To nam nekako gode. Na nek način. Za nas sicer ne bo vozila prav veliko dirk, saj ne more nastopati povsod. Na gorskem kolesu, ciklokrosu in še na cesti," je dejal Gorazd Penko in nam pojasnil, za kaj sploh gre. Eva Lechner spada med najboljše kolesarke v olimpijskem krosu. Obenem je zelo aktivna tudi v ciklokrosu, tako da so njene sezone zares polne dirk in obenem zelo naporne.

Lani je ravno tako bila članica ženske članske cestne ekipe, vendar je Rusvelo razpadel. "Po razpadu Rusvela se je pozanimala tudi pri nas. In to je za nas tudi priznanje in dokaz, da smo med elito zelo dobro vidni. Nenazadnje spada med najboljših pet gorskih kolesark na svetu. Je kar multipraktik. Koliko bo dirkala za nas, pa je odvisno od njenega programa. Dejstvo je, da je pri nas top sezona ravno takrat, ko ima top sezono tudi ona. Zaenkrat je jasno, da bo za nas nastopila na dirki Strade Bianche," je pojasnil Penko.

Obenem je na vprašanje, ali bo v ekipi tudi za ženski Giro, ki se naslednje leto začenja v Ljubljani, dejal, da te preizkušnje nima v programu. Penko je še poudaril, da je Italijanka že pokazala, kako dobra je lahko na cestnih dirkah. Leta 2007 je postala italijanska državna prvakinja v cestni vožnji. Bil pa je tudi med najboljšo deseterico v skupnem seštevku zahtevne dirke po Trentinu. "Cestne dirke ji pomagajo pri treningu, saj ohranja hitrost."Obenem pa bodo njene izkušnje tudi preostalim kolesarkam zagotovo prišle zelo prav.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ