Enajst zlatih nagrajencev na Eurobike Awards

Enajst zlatih nagrajencev na Eurobike Awards
29.08.2014 AVTOR: Matej Zalar
Letošnja žirija je izmed 500 prijavljenih proizvajalce izgrala 56 nagrajencev, med njimi jih je enajst prejelo zlato nagrado, podelili pa so tudi zeleno nagrado za trajnostni in okolju prijazen izdelek.
Zlata nagrada na Eurobiku je eno najbolj spoštovanih priznanj v kolesarskem svetu. Tokrat je žirijo sestavljalo šest članov nemškega Kluba dizajnerjev (DDC), izbrali pa so kar šestdeset nagrajencev. Podelitev je obeležila zaključek prvega dne sejma. 

"Eurobike Award je nagrada za izdelke, ki predstavljajo izstopajoč dizajn, novo idejo, kvaliteto in funkcionalnost. Zlati nagrajenci postavljajo nove standarde in postavljajo smernice industriji," je pojasnil Stefan Reisinger, vodja OutDoor sekcije na Eurobiku.

Tekmovalna cestna kolesa

uploaded


Rafael Ueberbike

Rafael-r-023 Ueberbike - Rafael
Rafael, kolesarski navušenec iz Heidelberga, je predstavil povsem prenovljeno kolo za triatlon, ki ga je poimenoval Ueberbike. Kolesa z integrirani zavorami omogočajo izvrstno aerodinamiko, Ueberbike pa je žirijo navdušil tudi z elegantim izgledom.

Aeroad CF SLX - Canyon

Novi Canyonov model Aerod CF SLX je na letošnjem Touru že požel uspeh z dvema etapnima zmagama, zasnovan pa je bil kot kolo, ki naj bi se obneslo tako v vožnji po ravnini kot na vzponih, bilo hitro in lahko, a hkrati ne bi zanemarilo aerodinamike in udobja. Sliši se kot misija nemogoče, žirija pa meni, da so se pri Canyoni zastavljenemu cilju zelo približali.

Vial Evo D - AX-Lightness

Specialisti za karbonske izdelke AX-Lightness so s kolesom Vial evo D spet postavili nove standarde. Kolo, izdelano v Nemčiji, je na testih doseglo odlične rezultate pri teži in stabilnosti vožnje, kljub lahkosti pa je kolo primerno za težje uporabnike, bojda celo do 170 kilogramov.

Dodatki

uploaded

Wahoo Kickr

ilu - Curana

Za ilu sta se združila belgijski specialist za opremo Curana in nemški proizvajalec luči Busch & Muller. Razvila sta atraktivno kolesarsko luč, ki je vgrajena v blatnik, z inovativno idejo pa so prepričali žirijo.

Transformer X - Topeak

Topeak, tajvanski specialisti za opremo, predvsem tlačilke, so tokrat ponudili kombinacijo med veliko tlačilko in stojalom za kolo, poimenovano Transformer X.

Kickr - Wahoo

O trenažerju Kickr z inovativnim dizajnom, pri katerem kolo brez zadnjega obroča namestimo na trenažer, smo že pisali, z integracijo s pametnim telefonom, s katerim nadzorujemo trening, in ki nudi zelo natančne meritve moči, pa je Kickr prepričal tudi žirijo. 

Oblačila

uploaded


Schaap Jacket - Triple2

Schaap Jacket jakna od specialistov za trajnostna kolesarska oblačila Triple2 je narejna iz tehnovolne, materiala, ki združuje naravni izgled volne in tehnične prednosti sintetičnih vlaken. Ima vgrajeno membrano, zaradi katere jakna ne premoči, in plast prave ovčje volne za izolacijo v hladnejših dneh.

Koncept

Dealer Center - Winora Staiger

Trgovski center skupine Winora Staiger je dobro zasnovano orodje za trgovce, ki prodajajo njihove izdelke. 23" velik zaslon na dotik prikazuje natančne informacije o liniji izdelkov posameznega proizvajalca in razpoložjivosti modelov. 

Mestna kolesa / e-kolesa

ST2 Sport - Stromer


ST2 predstavlja nadgradnjo ST1 modela, ki je doživel dober sprejem z uspešno integracijo pogonskih komponent električnega kolesa. Z modelom ST2 so šli še korak dlje, saj je boljši uporabniški vmesnik, izboljšali so tudi baterijo, predvsem pa gre za kolo, ki se poveže s platformo v oblaku in ga brez težav nadzorujem s pametnim telefonom. 

Elite Hybrid HPC SLT 29 -
Cube

Cube je s svojim novim električnim tventinajnerjem letvico za ostala električna gorska kolesa postavil zelo visoko. Gre za kolo z zelo lahkim karbonskim okvirom, katerega poganja Boschova pogonska enota, ki je odporna na udarce.

uploaded


Commuter - Canyon

Canyon se je s svojim mestnim kolesom podal na za njim še neznan teren, poimenovali pa so ga preprosto Commuter. Žirijo je navdušil predvsem s svojim izgledom, saj okvir in komponente tvorijo elegantno celoto za udobno mestno vožnjo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ